in

Londra, prima zi de cumpărături după lockdown. Cumpărătorii s-au luat la bătaie pe Oxford Street. Oamenii s-au așezat la cozi de la 6 dimineața

Englezii au început ziua supranumită „Glorious Twelfth” încă de la miezul nopții, unii dintre ei mergând la puburile care s-au deschis pentru o bere pe terasă, deși mercurul termometrelor nu a urcat în unele zone peste -3C.

De asemenea, mulțimi de oameni s-au deplasat încă de la ora 6 dimineața în centrele marilor orașe, pentru a aștepta deschiderea magazinelor.

În Londra, pe Oxford Street, oamenii stau la cozi pentru a putea face cumpărături, după ce 4 luni nu au putut merge decât la supermarketuri după mâncare și lucruri esențiale.

De asemenea, clienții s-au adunat la saloanele de coafură pentru a se tunde sau a-și aranja părul.

Poliția a fost chemată să controleze mulțimile în afara centrului comercial Arndale, din Manchester, unde strigăte precum „de ce te împingi?” și „întoarce-te!” putea fi auzit în timp ce personalul se lupta să impună distanțarea socială, scrie Daily Mail.

Cumpărătorii au fost văzuți așteptând în afara magazinelor pe scaune de camping pentru a se asigura că sunt primii la cumpărături.


În ciuda cifrelor promițătoare, Boris Johnson i-a îndemnat aseară pe britanici să „se comporte responsabil”. Între timp, Poliția Metropolitană și cea din Northumbria au trimis patrule suplimentare în centrele orașului pentru a se pregăti pentru mulțimile de petrecăreți.

Anglia, prima zi de beție după 4 luni. Ziua în care se deschid pub-urile și restaurantele. Boris Johnson: „Voi merge la o terasă și voi bea o halbă”

Mai mult de jumătate din afacerile din sectorul ospitalității care se deschid și-au mărit spațiile în aer liber, cheltuind în medie 9.040 de lire sterline pentru fiecare locație, potrivit grupului industrial UKHospitality.

Asociația Britanică de Bere și Pub-uri preconizează că în această săptămână se vor consuma 15 milioane de halbe  de bere.

Magazinele de sport s-au dovedit a fi deosebit de populare, acolo formându-se cozi lungi înainte de deschidere.

Zeci de tineri au început să se adune în afara Foot Locker de pe Oxford Street, de la 7 dimineața, magazinul fiind obligat să deschidă mai devreme decât ora inițială programată la 10 dimineața.

Au fost aduși oameni de ordine după ce au izbucnit violențe între cumpărători.

În Manchester, unii cumpărători disperați au făcut coadă de la ora 4 dimineața pentru a pune mâna pe unele chilipiruri. În centrul orașului a existat o prezență mare a poliției, inclusiv o dubă parcată în partea pe Market Street și patru ofițeri în afara M&S.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român acuzat de sclavie modernă. „Banii victimei intrau în contul soției inculpatului”

Relaxarea restricțiilor în Londra. Ce putem și ce nu putem să facem de pe 12 aprilie