in

Londra: Româncă de 18 ani, găsită vinovată pentru uciderea unui dansator irlandez

Un cuplu a fost găsit vinovat pentru uciderea unui dansator irlandez pe care l-au otrăvit cu un drog cunoscut sub denumirea de „respirația diavolului”.

Joel Osei, în vârstă de 25 de ani, și Diana Cristea, în vârstă de 18 ani, au fost condamnați astăzi, 23 octombrie, la Croydon Crown Court, pentru moartea lui Adrian Murphy, în vârstă de 43 de ani, într-un apartament din Batteresa, Londra, în iunie anul trecut.

Potrivit anchetei, Osei l-a contactat pe Murphy prin intermediul unei aplicații de întâlniri pentru homosexuali, iar atunci când s-au întâlnit i-a pus otravă în băutură cu intenția de a-i fura bunurile. Cristea, care la acea vreme avea 17 ani, a fost acuzat că l-a „îndemnat” pe Osei să acționeze și a vândut obiectele furate.

Joel Osei

Perechea a încercat apoi să utilizeze cardul de credit al lui Murphy pentru a cumpăra diamante, în valoare de 61.000 de lire sterline, de la o bijuterie din New York.

Irlandezul a fost descoperit cu fața în jos și gol, pe pat, de cel mai bun prieten al său, proprietarul apartamentului, pe 4 iunie.

Româncă acuzată că l-a ucis pe campionul irlandez de dans Adrian Murphy. A fost otrăvit cu „Respirația Diavolului”

Testele nu au reușit să stabilească inițial cauza morții, dar toxicologii au constatat ulterior că sângele dansatorului avea o concentrație mare de scopolamină, o medicament derivat din plante din familia solanelor.

Este utilizat în mod obișnuit în doze sigure de către medici pentru a trata greața și alte afecțiuni, dar se spune că este „popular printre tâlhari și violatori” din America de Sud pentru efectele sale nocive în doze mai mari.

Cei doi au fost condamnați și pentru otrăvirea unui alt bărbat, care a fost dus de urgență la spital și a supraviețuit în urma unui incident similar.

Osei l-a ademenit pe bărbatul de 40 de ani în apartamentul victimei din Walthamstow, nord-estul Londrei, unde i-a da suc de portocale cu o doză mai mică de scopolamină. Procurorul a spus juraților că drogul este folosit pentru a face victimele „profund inconștiente pentru perioade lungi de timp”

El a adăugat: „În Columbia nu se numește scopolamină, în Columbia este „respirația diavolului”.

Adrian Murphy

După ce a fost externat din spital, victima a descoperit că Osei plecase din casa lui cu bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lire sterline, inclusiv un portofel, carduri bancare, două laptopuri și o consolă Playstation.

Murphy era profesor de dans și coregraf la Royal Academy of Dance din Londra. Fratele său, Robert, a spus într-o declarație: „Adrian a adus dragostea și arta dansului către mii de tineri din întreaga lume.”

Osei, din Kerswell Close, Seven Sisters și Cristea, din Springfield Road, Tottenham Hale, au fost găsiți vinovați pentru crimă, otrăvire prin administrarea unei substanțe care pune viața în pericol, două acuzații de furt și opt acuzații de fraudă, verdictul juriului fiind unanim.

Cei doi vor apărea pe 14 decembrie la Old Bailey pentru a-și afla sentința.Româncă în vârstă de 50 de ani, spulberată de o motocicletă în Londra

Marea Britanie: Numărul deceselor din cauza COVID-19 este în urcare. 224 de morți în ultimele 24 de ore