in

Londra. Românul care a distrus cu excavatorul case în valoare de 4 milioane de lire sterline susține că e nevinovatUn românul care a distrus cu un excavator case în valoare de 4 milioane de lire sterline, la Londra, a pledat nevinovat.

Însă martorii incidentului au declarat în fața instanței că Daniel Neagu „râdea şi făcea fotografii”, în timp ce dărâma vilele.

Neagu, în vârstă de 30 de ani,  a fost arestat pe 11 august, imediat după ce a distrus un mai puțin de cinci case construite de firma la care lucra şi care, susţine el, nu l-a plătit. Valoarea celor cinci case, abia ridicate, este de 4 milioane de lire sterline.

Luni, românul a apărut în faţa instanţei, la Curtea Coroanei din St. Albans, care a decis că va rămâne în arest preventiv, iar procesul său va începe pe 4 februarie 2019.

Casele distruse fuseseră construite de compania McCarthy & Stone. Suspectul a lucrat o perioadă pentru un subcontractor al acestei firme de construcţii, a declarat un reprezentant al McCarthy & Stone.

Mai mulţi martori au declarat că bărbatul râdea şi fotografia distrugerile cauzate şi le-ar fi spus poliţiştilor că nu a fost plătit şi din acest motiv a distrus casele.

Românul fusese concediat cu câteva zile înainte să facă distrugă casele din cartierul abia construit, iar firma care l-a dat afară a susținut că acesta dusese un utilaj de construcţii în România şi l-ar fi lăsat acolo, imediat după concediere.

„Părea fericit. Când a fost încătuşat de poliţie nu a cauzat probleme”, a declarat un locuitor din zonă, William Griffiths, 67 de ani. Un alt martor a mai spus că toată lumea a crezut că e o glumă, privind cum excavatorul distrugea casele.

Nu și-a primit salariul, un muncitor român furios din Harrow a distrus cu excavatorul cinci case, pagube de 4 milioane de lireUn preot îi jignește pe românii din străinătate: „Doar pleava pleacă din țară”

Ultimele ore ale Andreei Cristea, românca omorâtă în atacul terorist de la Westminster. „Andreea îşi propusese ca anul 2017 să fie cel mai bun an din viaţa ei”