Menu
in

Londra, sub amenințare. Trei pachete cu bombe, trimise din Republica Irlanda în zone sensibile ale orașului

Poliția cere reprezentanților centrelor de transport din Londra să fie vigilenți, existând date că ar putea fi și alte bombe sau dispozitive pirotehnice.

Bombele au fost descoperite în Aeroportul Heathrow, în Aeroportul London City și într-una dintre cele mai aglomerate gări din centrul Londrei, Waterloo Station.

Poliția a anunțat că este o campanie coordonată și investighează cele trei dispozitive după evacuările făcute marți seară, scrie The Independent.

Potrivit poliției, pachetele au fost trimise din Irlanda de Nord, cu adrese ale unor expeditori falși, din Dublin.

Poliția irlandeză a anunțat că asistă autoritățile metropolitane în acest caz.

Unul dintre pachete a fost deschis de personalul din Heathrow și a izbucnit în flăcări, însă poliția a declarat că nimeni nu a fost rănit.

Scotland Yard nu a exclus existența și a altor bombe și a transmis avertismente către centrele de transport din Londra „pentru vigilență și pentru a raporta pachetele suspecte”.

„Ambalajele – toate în pungi de poștă de culoare albă de dimensiuni A4 conțin pungi galbene Jiffy și au fost evaluate de ofițerii de specialitate ca fiind mici dispozitive explozive improvizate”, a spus un purtător de cuvânt.

„Aceste dispozitive, în această etapă timpurie a investigației, par a fi capabile să se aprindă când sunt deschise. Comandamentul Metropolitan de Combatere a Terorismului tratează incidentele ca o serie coordonată și cercetează motivele.

Deocamdată nu s-au făcut supoziții asupra originii coletelor și nici nu s-a sugerat un posibil atentat al unor disidenți irlandezi.



Adresele de pe două dintre pachete păreau a fi scrise de aceeași mână și același stilou.

Anchetele continuă și zborurile de la Heathrow nu au fost afectate.

Un al doilea dispozitiv a fost raportat la ora 23.40, când Poliția britanică a Transporturilor a fost chemată să investigheze un pachet suspect în gara Waterloo.

Pachetul nu a fost deschis și nimeni nu a fost rănit. Poliția a transportat dispozitivul în siguranță și a închis o mică zonă în afara stației, trenurile continuând să funcționeze.

Cel de-al treilea dispozitiv a fost transmis la scurt timp după amiaza la Civil Aviation House, o clădire de birouri de lângă Aeroportul London City din estul Londrei.

Pachetul nu a fost deschis, dar personalul a fost evacuat ca măsură de precauție, deoarece ofițerii au luat aparatul în siguranță. Clădirea a fost redeschisă.

Serviciile de tren DLR către aeroportul din Londra au fost suspendate, dar acum sunt pe deplin operaționale, iar zborurile nu au fost afectate.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a declarat: „În timp ce serviciile de transport continuă să funcționeze normal, îndemn toți londonezii și vizitatorii orașului să rămână vigilenți și să raporteze poliției toate eventualele pachete suspecte”.

Un purtător de cuvânt al Royal Mail a declarat: „Facem tot ce putem pentru a susține investigația poliției și pentru a asigura siguranța și securitatea oamenilor noștri în timp ce livrează coletele către comunitățile din Marea Britanie”.

„Royal Mail dispune de proceduri riguroase pentru a face față dispozitivelor suspecte și personal instruit care gestionează aceste situații. Toți angajații noștri sunt informați în mod regulat cu privire la acest tip de probleme”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version