in

Londra, un oraș periculos. Adolescent de 16 ani, ucis cu maceta în Camden


Un adolescent de 16 ani a fost ucis cu o macetă, la finalul unei urmăriri în care striga cu disperare după ajutor. Atacul vine după un lung șir de violențe pe străzile Londrei, cărora le-au căzut victime chiar și polițiști.

Martorii incidentului din Camden, zonă care se află foarte aproape de centrul Londrei, au povestit cum, luni, 12 august, membrii înarmați ai unei bande au coborât dintr-o mașină, au început să-l urmărească pe băiat, iar după ce l-au înjunghiat mortal, au fugit.

„Eram în camera mea și nu auzeam decât țipete și urlete. Puteam să văd tot prin fereastra dormitorului. Vedeam trei băieți cum îl țineau, iar el striga ‘Ajutor! Ajutor! Ajutor!’. Apoi s-a prăbușit la pământ și s-a făcut liniște”, a povestit o tânără pentru Daily Mail.

Băiatul ucis în Camden este al 15-lea adolescent ucis anul acesta în Londra.

 „Credeam că Londra e foarte sigură. Nu-mi vine să cred că cineva a fost ucis chiar în afara hotelului nostru. Cu siguranță vom fi foarte precauți de acum încolo”, a spus Nei Barbosa, din Brazilia, cazat la un hotel din Camden, împreună cu iubita sa, Carla.

„E înfricoșător. Sunt în stare să te înjunghie pentru o țigară, apoi să se joace pe Xbox ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus și Doug Paterson, care locuiește în blocul din fața hotelului.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, dar deocamdată nimeni nu a fost arestat.

 „De mai bine de trei ani am cerut Guvernului să ne dea urgent banii ne care avem disperată nevoie pentru forțele de poliție și pentru serviciile de prevenție”, a declarat primarul Sadiq Kha care a precizat că „există o legătură clară între sărăcie și violența în rândul tinerilor, între lipsa de oportunități și violența în rândul tinerilor”.

Noul ministru de Interne britanic, măsuri împotriva valului de violență: Puteți fi opriți și percheziționați fără motive rezonabile
Susținere pentru Boris Johnson. Britanicii, de acord cu un Brexit prin „orice mijloace”

Român din Marea Britanie, umilit și lovit de polițiștii din Cluj: «Te duci la solar, bulangiule? Ești homosexual?»