in

„Loverboy” de la Tecuci. Vindea minore pentru sex: „Stii ca te iubesc. Hai sa te umpli de bani in Anglia.”

Un proxenet român conducea o rețea care vindea fete pentru sex în Anglia și Italia. Rețeaua condusă de Dan Cășuian, zis „Trușchi”, avea sediul într-un sat de lângă Tecuci, Podoleni.

Potrivit Adevărul, „exportul” de minore s-a făcut cu complicitatea unor vameşi corupţi. Din rețeua lui Truşchi” mai făceau parte mama acestuia, Vasilica Căluian, zisă „Chioara”, concubina acestuia, Mariana Căldăraru şi două verişoare: Valerica Buiac zisă „Vali” şi Nicoleta Nicuţa Buiac zisă „Culeta”.

Iniţial, racola pentru prostituţie fete din satele din nordul judeţului Galaţi. Astfel, spun procurorii, au deschis un bordel la Podoleni, în locuinţa Vasilicăi Căluian, mama proxenetului.

Apoi, au plasat fetele pe centurile oraşelor Tecuci şi Focşani, iar din 2012 au decis să-şi extindă afacerile în alte țări din Uniunea Europeană, respectiv în Marea Britanie și în Italia.âAstfel, au început să strângă fete, unele dintre ele minore, din sate din Vrancea și Vaslui, pe care le exportau către proxeneți din Italia și Anglia. Cei care aduceau fete primeau comision. Una dintre ele a declarat anchetatorilor că a fost vândută pentru 1.000 de euro.

Potrivit Adevărul, proxeneții „exportau minore” mituind vameşii Gruparea. Acest lucru a intrat în atenţia procurorilor DIICOT Galaţi în august 2014, când o persoană din Alba Iulia a depus plângere că fiica sa, minoră, era exploatată de oamenii lui Trușchi.

Au intermediat servicii sexuale pentru sute de persoane, în ţară şi în străinătate”, se arată în rechizitoriu. Căluian „colabora infracţional cu alte persoane, în scopul trecerii frauduloase (inclusiv prin mituirea funcţionarilor din punctele de trecerea a frontierei) peste graniţă a victimelor minore, fără a avea procuri cu acceptul atestat notarial al părinţilor lor de a părăsi teritoriul României”, mai precizează anchetatorii.

În multe dintre cazurile de racolări, Trușchi a folosit metoda „Loverboy”. El le promitea acestora o viață mai bună în Anglia, însă ajungea să le vândă altor proxeneți pentru a fi traficate sexual.

Anchetatorii spun că victimele erau racolate atât din rândul minorelor întâlnite (faţă în faţă), în diverse conjuncturi, de către inculpatul Dan Căluian, cât şi prin abordarea lor în mediul online, inculpatul utilizând în acest scop reţeaua Facebook, unde işi confecţionase mai multe identităţi folosind nume şi fotografii preluate de pe Internet.

Alteori, sub coordonarea membrilor grupării, fetele deja racolate atrăgeau noi victime.

Iată câteva dialoguri, de pe Facebook, dintre proxenet şi fete de 15-16 ani ademenite pentru prostituţie (ortografia originală) (sursa: Adevărul):

“Truschi: Si zi aşa frumoaso… te dai mare da?

Minoră: Ei ma dau… fac si io ce pot…

T.: Si acuma ce faci? Nu te plictisesti?

M.: Nu ma plictisesc. Au un preten.

T.: Kkt. Preten iti trebuie tie? Hai sa faci un ban in Anglia. Stii ca te iubesc. Hai sa te umpli de bani in Anglia

M.: Ce sa fac io in Anglia?

T.: Tu ce crezi? Te angajeaza profesoara. De cum te vede, te si angajeaza. La facultate te pune sa fii profesoara. Le rupi la aia p…. asta faci (…)

T.: Buna gagica! Ma mai iubesti? Ce mai arzi acolo?

M.: Buna Danut! Pe aici prin Tecuci.

T.: Cand facem o tura pe la broscari? Am un baiat la Chievo care cauta fete asa… ca tine… frumoase. daca nu tineam la tine nu te recomandam… Te bagi?

M.: Ma bag… iese banu?

T.: Iese!”

Tot potrivit procurorilor, infractorii „exercitau violenţe fizice şi psihice asupra victimelor, pentru a le obliga să îşi continue activitatea de prostituţie”. De asemenea, s-a recurs și la șantajarea victimelor. Acestora li se spunea că există filmări cu ele în timpul sexului şi că acele filme urmau să ajungă pe internet şi la rudele (părinţii) fetelor.

În prezent, doar „Truşchi” se află după gratii, în stare de arest preventiv, în vreme ce restul complicilor săi au fost eliberaţi şi sunt sub control judiciar.

Judecata în dosar va începe în septembrie, când instanţa va audia şi primii dintre numeroşii martori din acest caz.


Cât „a scos” un proxenet român din exploatarea unei singure prostituate la Londra? Jumătate de milion de euro

Victime ale metodei „LOVER BOY”. Racolau fete din România și le trimiteau să se prostitueze în Marea Britanie

Românce traficate pentru sex în Marea Britanie. Ce povestesc ele?

La 18 ani, a venit să lucreze în Queensbury. Ce i s-a întâmplat este strigător la cer!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Ponta, urmărit penal pentru fals și spălare de bani. Și-a dat demisia din fruntea PSD

Sărăcie lucie la Administrația Prezidențială! Vizita lui Iohannis în Spania, sponsorizată de o firmă de telefonie