in

Luau mașini în leasing din Marea Britanie, le duceau în România și nu mai plăteau ratele. Arestări în județul Cluj

Trei bărbați din Huedin, județul Cluj, au fost arestați, fiind acuzați de înșelăciune, furt, furt calificat, amenințare, conducere fără permis.

Polițiștii au pus în aplicare trei mandate de arestare preventivă față de persoane care și-ar fi încălcat obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar, scrie Ziua de Cluj.

Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, din Huedin, ar fi încălcat obligațiile pe care le aveau prin măsura controlului judiciar, măsură preventivă dispusă în cursul anului 2018 și prelungită și pe parcursul anului 2019.

Cei trei sunt cercetați într-un dosar penal care vizează infracțiunile de înșelăciune, furt, furt calificat, amenințare, conducere fără permis.

Aceștia au traficat autoturisme achiziționate în sistem leasing din Marea Britanie, iar ulterior nu ar mai fi achitat ratele și înstrăinau autovehiculele sau le ofereau la schimb cu altele unor terțe persoane.

au fost recuperate șase autoturisme cu o valoare de piață de circa 150.000 de euro

Pe 22 noiembrie 2018 s-au efectuat percheziții domiciliare, iar în urma acestora au fost recuperate șase autoturisme cu o valoare de piață de circa 150.000 de euro. La acea dată, persoanele au fost reținute, iar ulterior plasate sub control judiciar.

După dispunerea măsurii preventive a controlului judiciar, unul dintre bărbați a continuat efectuarea de tranzacții cu autovehicule second-hand și ar fi părăsit limita teritorială a județului Cluj. De asemenea, un alt bărbat a ieșit din județul Cluj, deși acest lucru îi era interzis prin măsura preventivă care a fost dispusă față de el, iar al 3-lea bărbat ar fi comis noi infracțiuni: amenințare și influențarea declarațiilor, încercând să determine persoane să-și schimbe declarațiile/să-și retragă plângerile.

„Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au sesizat unitatea de parchet, iar reprezentanții Ministerului Public au propus judecătorului de drepturi și libertăți înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru 30 de zile. Astfel, la data de 5 iulie, respectiv 17 iulie, cei trei bărbați au fost încarcerați pentru executarea mandatelor de arestare”, precizează IPJ Cluj.

La acea dată, persoanele au fost reținute, iar ulterior plasate sub control judiciar.

Cumperi mașini din Marea Britanie și descoperi la frontieră că sunt furate, TOT MAI MULTE CAZURI!
Peste 900.000 de europeni au aplicat pentru „Settled Status” în Marea Britanie. Românii din UK, pe locul doi

Orlando Teodorovici revine la vechea obsesie: «Studenții să lucreze în România un număr de ani după terminarea facultății»