Luminița de la capătul tunelului: Scade numărul noilor cazuri de COVID în UK. Conservatorii cer ieșirea din lockdown

Deputații conservatori cer ieșirea din lockdown după ce numărul infectărilor cu COVID din Marea Britanie a scăzut din nou, la 37.535 de cazuri noi, iar numărul deceselor anunțate în 24 de ore a fost, ieri, de 599.

Boris Johnson a anunțat, de asemenea, peste 4 milioane de oameni vaccinați. Daily Mail scrie că premierul se află sub presiunea propriilor colegi de partid care îi cer să dea detalii despre cum și când restricțiile din Anglia se vor relaxa.

Vicepreședintele grupului conservator din Camera Comunelor, Steve Baker, a declarat: „Am închis țara și am închis școlile pe baza unei prognoze, deci de ce nu o putem deschide pe baza uneia? Nu este sustenabil să lăsați publicul și afacerile britanice în derivă. Întreprinderile și persoanele au nevoie disperată de speranță și de oportunitatea de a-și planifica recuperarea, de aceea trebuie să ne cunoaștem drumul spre recuperare cât mai curând posibil.”

Un alt conservator a declarat pentru MailOnline că guvernul ar trebui să își prezinte planurile, chiar dacă aranjamentele ulterioare trebuie să se schimbe. Cu toate acestea, Boris Johnson a insistat din nou că nu va fi posibil să se stabilească un plan de relaxare mai devreme de 15 februarie.

Marea Britanie impune carantină de 10 zile pentru TOȚI cei care vin din străinătate, nu mai există țări „sigure”

„Înțeleg că oamenii vor să revină la normal cât de repede se poate. Depinde de lucrurile care merg bine”, a declarat el, în vizită la fabrica de vaccinuri Oxford Biomedica.


„Depinde de faptul că programul de vaccinare funcționează bine, depinde de faptul că nu există noi variante care ne încurcă planurile și depinde de toată lumea, cu toții, amintindu-ne că nu suntem încă la liman”, a mai spus Boris Johnson.

„Înaintăm cât de repede putem, dar subliniez că putem face tot ce putem pentru a ne relaxa, dar când ajungem la 15 februarie, la momentul în care trebuie să facem bilanțul a ceea ce am realizat, acesta este timpul pentru a analiza unde a ajuns virusul, amploarea infectării și succesul pe care l-am avut”, a continuat el.

Aproape 5 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani sunt invitate să primească prima doză de vaccin.

Ministrul vaccinurilor Nadhim Zahawi a declarat că persoanelor în vârstă de 70 de ani li se vor oferi vaccinuri doar în zonele în care „majoritatea” celor de peste 80 de ani au făcut deja prima injecție.

Acest lucru ar putea însemna că oamenii din zone precum Londra și Suffolk, unde progresele au fost mai lente, vor trebui să aștepte mai mult.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sfârșitul Regatului Unit? „Regina” a dispărut din Turnul Londrei. Ce spune legenda…

Anglia: O treime din pacienții cu COVID recuperați se întorc în spital, iar unul din opt moare