in

Magistrat nord-irlandez, reacție la arestarea unei cerșetoare din România: „ Este rușinos ”Judecătorul districtual Barney McElholm a declarat că este „absolut rușinos ” că autoritățile încă folosesc Actul irlandez Vagrancy ce dateză din 1847, pentru a judeca cerșetorii.

Comentariile sale au fost făcute în timpul cazului în care o româncă, Mihaela Alina Avadanii de 37 de ani, fără locuință fixă, a fost acuzată de cerșetorie, pe 7 noiembrie.

Un ofițer de poliție a declarat la Curtea Magistraților din Derry, că Avadanii, care și-a pierdut nasul într-un accident rutier, a fost observată că a cerut oamenilor bani în fața unui centru comercial.

El a spus că femeia fusese avertizată anterior cu privire la cerșit și s-a constatat că strânsese 222,26 de lire sterline și 4,98 de euro.

Avocatul lui Avădanii a declarat că în prezent încearcă să îi aranjeze zborul femeii către România, unde are cinci copii.

El a spus că cere ca instanța să nu confiște banii, ci să îi trimită inculpatei.

Judecătorul McElholm a spus: „Această femeie nu a intimidat pe nimeni, iar oamenii i-au oferit în mod voluntar banii”

El a decis ca românca să fie exonerată de orice vină.

Irlanda de Nord. Cerșetor român scapă de condamnare. Judecătorului i s-a făcut milă de elSculptorul român Ioan Nemțoi, expoziție de excepție la Londra cu ocazia Centenarului

Generația care nu mai ştie să vorbească româneşte. Nepoţii crescuţi peste hotare nu mai știu limba bunicilor