Mare Britanie. Specialiștii nu sunt de acord cu premierul: „Ridicarea restricțiilor ar putea duce la creșterea deceselor”

Un grup de cercetători din consiliul științific al guvernului britanic pe probleme de gestionare a pandemiei de coronavirus SAGE avertizează că ridicarea restricțiilor în perioada următoare în Marea Britanie ”ar putea duce la o accentuare temporară a numărului de cazuri și de decese”.

Potrivit procesului verbal al unei ședințe SAGE, publicat marți, 6 aprilie, specialiștii avertizează că există posibilă o creștere a numărului de cazuri „la un nivel similar cu cel din ianuarie 2021 după etapele finale” ale relaxării restricțiilor din lockdown.

Avertismentul a fost făcut în ciuda succesului înregistrat de campania de vaccinare din Marea Britanie, în urma căreia peste 31,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 5,4 milioane au fost imunizați cu ambele doze până în prezent.

Oameni de știință de la Imperial College din Londra au spus că, având în vedere factori precum eligibilitatea, ezitarea referitoare la vaccinare și gradul înalt de transmisibilitate a variantelor de coronavirus aflate în circulație, „doar vaccinările nu vor fi suficiente pentru a ține epidemia sub control”.

Boris Johnson confirmă noua etapă a relaxării. Terasele se deschid peste o săptămână. Ce a spus premierul despre călătoriile în străinătate

Aceștia au precizat că cea mai bună cale pentru Marea Britanie de a păstra spitalizările și decesele la un nivel scăzut ar însemna menținerea restricțiilor la nivelul doi din planul de relaxare de după 12 aprilie, dar că depinde de modul în care oamenii vor respecta regulile.


Etapa a doua permite unui număr de șase persoane să se reunească în aer liber, redeschiderea magazinelor neesențiale, redeschiderea barurilor și restaurantelor doar în aer liber, redeschiderea sălilor de fitness și a saloanelor cosmetice.

Cu toate acestea, călătoriile internaționale nu sunt permise, iar evenimente precum piesele de teatru și concertele rămân suspendate.

Anglia urmează să intre luni în etapa a doua, în timp ce Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au permis deja redeschiderea unui număr de activități comerciale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pandemia COVID-19: Peste 3 milioane de morți la nivel global. Un milion doar în ultimele 3 luni

Plumstead: Român acuzat de crimă în sud-estul Londrei. A ucis o femeie cu cuțitul