in

Marea Britanie, acuzată că a pus la cale o campanie defăimătoare la adresa imigranţilor români şi bulgariO parte din membrii Parlamentului European au acuzat Marea Britanie de iniţierea unei campanii negative agresive împotriva României şi Bulgariei.
Discuţiile au fost lansate în cadrul sesiunii de „discursuri de un minut” din cadrul Parlamentului European luni, 4 februarie, sesiune lunară în care deputaţii au oportunitatea de a ridica probleme de actualitate.

Deputată socialistă Iliana Iotova (foto) din Bulgaria a insistat asupra faptului că drepturile bulgarilor de a locui şi munci oriunde în Uniunea Europeană ar trebui să fie recunoscute, aşa cum sunt recunoscute drepturile altor cetăţeni europeni. 

Monika Panayotova, membră a grupului de centru dreapta EPP, a acuzat şi ea Marea Britanie de “alimentarea populaţiei cu resentimente” şi promovarea “stereotipurilor negative”: „toate aceste afirmaţii ofensatoare despre inundarea pieţei de muncă britanice nu este admisibilă”, a declarat aceasta. 

Panayotova consideră că UK şi celelalte guverne europene ar trebui să respecte Bulgaria şi România pentru aportul pe care l-au avut aceste două ţări la evitarea crizei deficitului, care a afectat atât de multe ţări europene. 

Ca răspuns la aceste dezbateri, un purtător de cuvânt al Home Office a declarat că guvernul încearcă să identifice factorii de atracţie care i-ar putea încuraja pe est-europeni să se mute în UK odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, în 2014. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Steagul Ţinutului Secuiesc, arborat în Ungaria. Ponta: Nu acceptăm obrăznicii externe

Imigraţia est-europeană poate provoca revolte sociale