Marea Britanie: Al treilea val de COVID a început. Este posibil să se ajungă din nou la lockdown

Al treilea val de Covid-19 din Marea Britanie a început deja, potrivit consilierilor guvernamentali pe sănătate- care spun că este posibil ca un lockdown să fie reintrodus la un moment dat în acest an.

Un nou studiu comandat de guvern a constatat că infecțiile cu Covid au crescut cu 50% de la începutul lunii mai – în timp varianta Delta detectată pentru prima dată în India se răspândește cu repeziciune.

„Acum suntem la începutul celui de-al treilea val”, a spus profesorul Neil Ferguson, epidemiologul de la Imperial College London, supranumit „profesorul Lockdown”, potrivit The Independent.

Profesorul Graham Medley – care prezidează subgrupul de modelare SPI-M al grupului SAGE al guvernului – a spus că nu este imposibil să se reintroducă restricții.

„Mi-e greu să cred că va trebui să mergem înapoi de unde suntem”, a spus prof. Medley. „Dar nu este imposibil ca la un moment dat guvernul să spună: „De fapt, acest număr de spitalizări depășește ceea ce ne dorim”… și să reinstituie restricții”.

Un studiu al Imperial College London publicat joi, 17 iunie, a arătat o „comutare rapidă” între varianta Alpha detectată pentru prima dată în Kent și varianta Delta, în ultimele săptămâni – aceasta din urmă reprezintă acum până la 90% din cazurile de COVID.


Boris Johnson, acuzat că ar fi spus că preferă „o grămadă de cadavre” decât un alt lockdown. Premierul neagă

Profesorul Ferguson, care face parte și din subgrupul de modelare SPI-M, a declarat că varianta Delta prezintă un „risc mai mare de spitalizare” – dar a spus că este încă neclar cât de mortal ar putea fi un al treilea val de infectări.

Epidemiologul a subliniat că echipa SPI-M nu are încă suficiente date pentru a face predicții ferme, dar a spus că se va aștepta la cel puțin 100 de decese pe zi, în vârful celui de-al treilea val.

Ferguson a sugerat, de asemenea, că Marea Britanie ar putea experimenta un număr similar de decese Covid – aproximativ 1.200 pe zi – așa cum a fost în timpul perioadei de vârf din iarnă, în cel mai rău caz.

„Sper foarte mult că nu va trebui să inversăm cursul [cu privire la relaxarea restricțiilor] – și bănuiesc că nu vom face acest lucru. Vom vedea inevitabil numărul de cazuri și de spitalizări crescând”, a mai declarat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.3]

BREAKING NEWS! Trenul de aterizare al unui avion British Airways s-a rupt, iar partea din față s-a prăbușit. Aeronava venise de la Moscova

Românii din Anglia primesc amenințări rasiste: „Este timpul să vă întoarceți de unde ați venit. Nu avem nevoie de străini”