in

Marea Britanie. Comitetul de urgență COBRA reunit pentru criza provocată de coronavirus

Comitetul de urgență al guvernului britanic COBRA este convocat astăzi, 24 ianuarie, pentru a discuta despre focarul de coronavirus mortal.

Chiar dacă în Marea Britanie nu există cazuri confirmate la ședință vor participa miniștrii de resort importanți, a anunțat purtătorul de cuvânt al premierului.

Până în prezent, 26 de persoane au murit în China, iar cel puțin 10 orașe din provincia Hubei au fost izolate, măsură ce afectează 33 de milioane de oameni.

Restricțiile includ suspendarea serviciilor de transport public, în timp ce unele orașe au închis și locurile publice, cum ar fi templele de rugăciune și cinematografele.

China a anunțat că va construi un spital special de 1.000 de paturi în cinci zile, pentru tratarea victimelor.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat focarul ca fiind o situație de urgență, dar a atenționat că este „prea devreme” pentru a o considera o „urgență de sănătate publică de îngrijorare internațională”, având în vedere „natura sa restrictivă și binară”.


Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a avertizat că „există o probabilitate crescută de apariție a unor cazuri în această țară”, dar a insistat că „suntem bine pregătiți pentru a face față acestora”.

Hancock va prezida ședința de astăzi, denumită COBRA, după camera în care sunt ținute în mod tradițional ședințele de urgență, Cabinet Office Briefing Room A.

Au fost chemați miniștrii de Interne, de Externe și de la transporturi, educație și comunități, însă premierul Boris Johnson nu va participa.

Guvernul a contactat, de asemenea, universitățile, pentru a fi pregătite și pentru a oferi informații studenților, a spus purtătorul de cuvânt al premierului.

Nouă persoane din Marea Britanie așteaptă rezultatele testelor pentru coronavirus, în timp ce pentru alte cinci s-a dat verdictul că sunt în afara oricărui pericol.

Simptomele virusului sunt similare cu o răceală – includ febră, strănut și tuse.

Virus mortal detectat în apa potabilă dintr-o zonă a Angliei. Poate provoca diaree severă, vărsături și deshidratare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Șofer român de Uber înșală o clientă oarbă. A păcălit-o să îi lase telefonul mobil și și-a dat un bacșiș de 20 de lire sterline

Șofer român de TIR, vinovat pentru moartea unui alt conducător auto