Marea Britanie: Fiecare persoană vaccinată anti-COVID va primi un card care va dovedi că este imunizată

Vaccinul anti-COVID se distribuie deja, În Marea Britanie, iar fiecare persoană vaccinată va primi un card care să ateste imunizarea, scrie The Sun.

Cetățenii britanici vor fi vaccinați împotriva SARS-COV-2 cu produsul Pfizer-BioNtech, începând de marți, 8 decembrie. Fiecare persoană va primi un card tipărit de dimensiunea unui card de credit care prin care va dovedi că este vaccinată anti-Covid. Cardul va conține informații esențiale despre vaccinul care i-a fost administrat. Tot pe card se vor regăsi tipul de vaccin, numărul lotului și data la care a fost făcut.

Va fi scrisă și data la care pacientul trebuie să se prezinte pentru cea de-a doua doză de vaccin, necesară pentru ca imunizarea să se producă. Toate aceste detalii, alături de datele personale ale pacientului, vor fi înregistrate și într-o bază de date a sistemului public de sănătate britanic, NHS.

Primul spital din Marea Britanie care a primit duminică vaccinul a fost Spitalul Universitar Croydon, din sudul Londrei. Angajații de acolo au lucrat în weekend pentru a depozita vaccinul și a face pregătiri pentru debutul campaniei de vaccinare, prevăzută să înceapă marți. În următoarele săptămâni, și alte spitale vor primi vaccinul anti-COVID.

Marți începe vaccinarea în Marea Britanie. Matt Hancock: „Este un moment istoric”

Directorul medical al NHS, Stephen Powis, a declarat că această campanie „poate fi începutul sfârșitului” pentru COVID-19. El a avertizat, de asemenea, că „cea mai mare campanie de vaccinare în masă din istoria țării noastre” va fi un „maraton, nu un sprint”.


Primii britanici care vor fi vaccinați vor fi cei cu vârste de peste 80 de ani, dar și angajații din sistemul medical și îngrijitorii care oferă asistență la domiciliu persoanelor vulnerabile.

În Anglia, peste 61.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

„Este la fel de sigur ca orice vaccin obișnuit, precum cel împotriva gripei. Este extrem de important să fie administrat. Aș dori să subliniez că cele mai înalte cerințe de control, siguranță și calitate au fost îndeplinite la standardele internaționale. Fără îndoială, este foarte sigur și extrem de eficient” a declarat doctorul June Raine, șefa Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român din Londra ajunge deputat de Timiș pe lista AUR. Ciprian Titi Stoica, șef de echipă într-o gară din Londra: „Candidatura mea a fost rodul hazardului”

Cum va arăta cardul de vaccinare anti-COVID din Marea Britanie și cum va fi folosit. Va fi obligatorie vaccinarea în Regatul Unit?