Marea Britanie începe campania de vaccinare săptămâna viitoare. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat

Marea Britanie a anunțat în această dimineață, 2 decembrie, că a aprobat administrarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech și că va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare, transmite agenția Reuters, citată de HotNews.

„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA) de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer / BioNTech pentru Covid-19” a anunțat executivul britanic.

„Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a precizat guvernul.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a spus la rândul său că programul de vaccinare va fi demarat la începutul săptămânii viitoare. Aproximativ 50 de spitale sunt deja pregătite să-l administreze, iar vaccinarea se va desfășura și în centre speciale ce sunt înființate acum și în farmaciile și cabinetele de medici de familie ce sunt dotate cu depozite frigorifice la – 70 de grade Celsius, a precizat Hancock.

Marea Britanie pregătește cea mai mare campanie de vaccinare din istorie. FT: Vaccinul Pfizer va fi aprobat săptămâna viitoare

„Obținerea aprobării este un scop pentru care am lucrat încă de când am anunțat că știința va prevala și aplaudăm MHRA pentru capacitatea sa de a desfășura o analiză atentă și de a lua devreme o decizie ce ajută la protejarea oamenilor din Regatul Unit”, a spus directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.


„Deoarece anticipăm și alte autorizări și aprobări, ne concentrăm eforturile, cu același simț al urgenței, către furnizarea în siguranță a acestui vaccin de înaltă calitate, în toată lumea”, a adăugat acesta.

Marea Britanie are un contract cu Pfizer pentru 40 de milioane de doze, primele 10 milioane urmând să fie livrate luna aceasta. Pentru imunizare sunt administrate două doze, la un interval de 3 săptămâni.

Regatul Unit a devenit astfel prima țară care aprobă un vaccin împotriva COVID-19, trecând în fața unei lungi serii de națiuni care așteaptă protecția în fața coronavirusului.

Financial Times a scris duminică, 29 noiembrie, citând surse, că primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe pe 7 decembrie.

Sâmbătă, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, responsabil pentru vaccinarea contra coroanvirusului.

Potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, vaccinul  Pfizer / BioNTech are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Românca acuzată de „jaful secolului”: „Eram plătită pentru servicii sexuale, nu ca să particip la spargeri”

Un român s-a înecat după ce a căzut de pe o stâncă în timp ce pescuia lângă Castelul Tintagel