in

Marea Britanie începe deportarea românilor? Un tânăr cu handicap va fi trimis în România, pe 1 noiembrieUn român de 25 de ani este pe punctul de a fi deporta t în România după ce a stat în Marea Britanie timp de doi ani și jumătate.

Asan a fost crescut într-un orfelinat din România și a ajuns în Marea Britanie adus de o rețea de traficanți de persoane pentru a fi folosit în sclavia modernă.

A fost salvat și în 2015, a fost luat în grijă de fundația  Mencap din Southampton, iar acum este un membru al acesteia, participând la acțiuni ale departamentului Day Service, alături de alți colegi.

În cinci zile, potrivit unui ordin al Ministerului de Interne Britanic, Asan urmează să fie deportat în România, locul lui de naștere.

Cei de Mencap spun că Aasn este fericit în Southampton, acolo unde locuiește acum și că nu dorește să se întoarcă în România.

„Așteaptă cu nerăbdare Halloween-ul și Crăciunul, înconjurat de oameni pe care îi iubește și care îl iubesc. Totuși, pentru că Asan are o dizabilitate de învățare, el nu are de ales. Va fi trimis înapoi în România”, se arată în petiția formulată pe site-ul change.org de Ria Singh, un membru al organizației caritabile.

Unul dintre șefii Medcap, Alex Illes, a declarat: „Decizia luată (de Ministerul de Interne – n.red) este foarte nedreaptă. Noi, ca organizație, nu am fost consultați deloc și nu credem că au fost luate în considerare cele mai bune interese ale lui Asan”.

Un purtător de cuvânt al Consiliului din Southampton a declarat pentru Daily Echo că nu poate comenta cazuri individuale. Acesta sugerează că s-a recurs la deportarea lui Asan din cauză că autoritățile locale nu alocă fonduri pentru îngrijirea sa, ținând cont că este o persoană cu nevoi speciale.

Asan a fost apoi traficat în Anglia în iunie 2014, pentru a fi folosit în sclavia modernă, fiind salvat de o organizație caritabilă din Birmingham.

Românul s-a mutat apoi la Southampton, în iunie 2015, unde a fost ajutat de Consiliul Local printr-o schemă de locuințe și de personalul din Mencap, unde a urmat serviciile de zi și a deprins abilități de viață, inclusiv alfabetizarea și numerele.

Un ziarist către Theresa May: „Am pașaport românesc. Voi fi deportat?” Ce a răspuns premierul britanic

https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/swindon-trei-prostituate-din-romania-vor-fi-deportate/

Infractorii români nu pot fi deportați din Marea Britanie. Închisorile românești sunt prea mici

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Birmingham. O bandă de români spărgea automatele de bilete din gări. Hoți racolați pe Facebook

Anglia. Mesajul unei asistente medicale către colegii din România: „I-aș încuraja pe toți să vină aici”