in

Marea Britanie, lovită puternic de „Bestia din Est” și furtuna Darcy. Londra continuă să fie sub cod portocaliu de ninsoare

Furtuna Darcy s-a abătut peste Marea Britanie chiar în timp ce insula era cuprinsă de un val de aer foarte rece, cu ninsoare și îngheț, numit de meteorologi „Bestia din Est”.

Furtuna a viscolit zăpada, cu vânt de peste 90km/oră, provocând accidente, întreruperi pe calea ferată și închiderea unor centre de vaccinare, scrie Daily Mail.

Cea mai mare parte a Angliei și Scoției este acum acoperită de zăpadă, cu temperaturi de până la -7C în Scoția, din cauza unui front atmosferic „extrem de rece”, care a trecut prin Ucraina și peste Marea Neagră.

Trei dintre cele mai mari centre de vaccinare din estul Angliei au rămas închise și luni, din cauza zăpezii, după ce inițial și-au închis porțile duminică.

Un cod galben pentru zăpadă este în vigoare pentru jumătatea de est a Regatului Unit, până miercuri, la miezul nopții.

„Bestia din Marea Baltică” lovește Marea Britanie. Șoferi blocați în zăpadă în Scoția. Londra va fi afectată de duminică


O avertizare mai gravă de cod portocaliu, este în vigoare azi pentru Essex, Kent, Suffolk, Norfolk și o mică parte din sud-estul Londrei, unde meteorologii avertizează cu privire la întreruperile de curent.

Serviciile feroviare au fost, de asemenea, întrerupte, pasagerii din sud-est fiind avertizați să nu călătorească.

De asemenea, aproximativ 350 de școli sunt închise din cauza zăpezii și a gheții, numai în Norfolk, după ce temperaturile sub zero grade au creat condiții periculoase pe drumuri.

Biroul de Meteorologie din Londra avertizează că vor fi căderi de zăpadă de 10 cm în zonele sub cod portocaliu, ce va crește până la 30 cm. Se așteaptă ca cele mai grele căderi de zăpadă să fie azi, 8 februarie.

Sunt avertismente de cod portocaliu pentru căderi de zăpadă pentru Londra și sud-estul Angliei, unde căderile abundente pot provoca întârzieri pe șosele, precum și afectarea călătoriilor feroviare și aeriene.

Alte avertizări de cod portocaliu sunt în vigoare pentru Nottinghamshire, Sheffield, și Lincolnshire.

Forțele de poliție din zone din Suffolk, Norfolk și Essex au transmis șoferilor să nu circule, din cauză că drumurile au devenit „impracticabile” din cauza zăpezii.

Au fost anunțate drumuri închise și în Lincolnshire, Cumbria, Derbyshire și Hertfordshire.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Vaccinurilor din Marea Britanie: „Va fi nevoie de o revaccinare a populației”

Marea Britanie: 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19