in ,

Marea Britanie: Lucrătorii din centrele de îngrijire a bătrânilor cer echipamente de protecție, ministrul Sănătății le oferă ecusoane

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, stârnește indignare, după ce le-a oferit lucrătorilor din casele de îngrijire a bătrânilor ecusoane, în timp ce aceștia cer echipamente de protecție.

Ministrul a spus că ecusonul îi va ajuta pe lucrători „să se identifice public” așa cum o face personalul NHS. Acest lucru vine după ce un îngrijitor dintr-un centru unde au murit 11 persoane a spus că se teme pentru viața sa, scrie The Mirror.

„Angajații au nevoie de mai mult decât un ecuson pentru a-și defini rolul prețios în societate”, a declarat un reprezentat al sindicatului lucrătorilor din casele de îngrijire.

Marea Britanie. Sute de mii de vârstnici sunt în pericol în casele de bătrâni. 12 pensionari au murit într-o reședință din Durham

Laura Hibbard, în vârstă de 34 de ani, a declarat că coronavirusul a decimat casa de îngrijire unde lucrează, acolo unde au murit deja 11 persoane din cauza Covid-19.

Acolo au fost 51 de cazuri confirmate și 30 de angajați au testați pozitiv, iar 45 s-au auto-izolat.

În ciuda numărului de decese, personalul duce o „luptă zilnică” pentru a găsi suficient echipament de protecție.


Laura l-a rugat pe ministru: „Ajută-ne! Te rog, ajută-ne! Mai multe persoane vor muri. Suntem îngrijorați pentru pacienții noștri și pentru noi înșine.”

Drept răspuns, Matt Hancock a promis o rebranduire a îngrijirii sociale, astfel încât lucrătorii să aibă o insignă, la fel ca sigla NHS.

Domnul Hancock a spus: „Aceasta ecuson va fi o insignă de onoare într-un sens foarte real, permițând personalului de îngrijire socială să se identifice cu mândrie, la fel cum personalul NHS face cu acel celebru logo albastru și alb.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: Ziarul Romanesc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Universitatea Oxford începe testele pe oameni ale vaccinului împotriva coronavirusului

27 de lucrători NHS și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. O asistentă de 28 de ani, gravidă, a murit duminică