in

Marea Britanie: Orice persoană cu vârsta de peste 5 ani cu simptome de COVID-19 poate solicita un test


Ministrul Sănătății din Marea Britanie a anunțat pe 18 mai, că orice persoană cu vârsta de peste cinci ani cu simptome de coronavirus poate să solicite un test.

Ministrul Matt Hancock a afirmat că testele vor fi disponibile la centrele mobile și pot fi rezervate online.

Hancock a declarat în Camera Comunelor: „Extindem eligibilitatea pentru testare mai mult ca niciodată. Ieri am efectuat 100.678 de teste. În fiecare zi avem multă capacitate și asta înseamnă că mai multe persoane pot fi testate, iar virusul se ascunde în mai puține locuri.”

Test pentru anticorpi cu o acuratețe de 100%, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie: „Oamenii vor putea merge la muncă mai încrezători”

„Oricine are o tuse continuă, temperatură ridicată sau pierderea sau schimbarea simțului gustului sau al mirosului poate rezerva un test vizitând nhs.uk/ coronavirus”, a spus ministrul.

Decizia vine după ce guvernul a extins simptomele de recunoaștere a bolii COVID-19 afirmând că oamenii ar trebui să se auto-izoleze dacă își pierd simțul mirosului sau gustului.

Medicii au salutat noutatea, dar au spus că a durat prea mult timp, Marea Britanie rămânând în urma altor țări și a Organizației Mondiale a Sănătății, după ce specialiștii ORL au anunțat asta pentru prima dată, în martie.

Medicii germani care se simt în pericol din cauza COVID-19 pozează dezbrăcați în semn de protest
Mai cald decât în Malibu! Temperaturi aproape caniculare în Marea Britanie. 28 de grade Celsius în luna mai

scanaţi cu termometrul

Scandalul momentului: românii nu vor să fie scanați cu termometrul la intrarea în magazine