in ,

Marea Britanie, pe cale să implementeze carantina de două săptămâni pentru cei care intră în țară

Toți cei care intră în Marea Britanie ar putea fi obligați să intre în carantină la domiciliu, timp de două săptămâni, în conformitate cu noile planuri elaborate de guvern, scrie Daily Mail.

Planul – similar cu cel operat de Singapore – a fost convenit în cursul unei reuniuni a miniștrilor și oficialilor miercuri, 22 aprilie.

Miniștrilor li s-a spus să analizeze modalități de a impune carantina, inclusiv amenzi mari sau chiar urmărirea penală, sub Legea Coronavirus.

S-a convenit că autoritățile ar putea vizita adresele înregistrate ale călătorilor, pentru a se asigura că nu întrerup carantina.

Legislația de urgență le oferă ofițerilor de la imigrații puterea de a lua o persoană potențial infecțioasă și a o duce într-un loc adecvat pentru urmărire și evaluare și pentru ca agenții de sănătate publică să aplice restricțiile de circulație.

Noile măsuri ar fi susținute de o campanie globală de comunicații pentru a avertiza călătorii la ce să se aștepte dacă vin în Marea Britanie.


Criza Coronavirus în UK: „Trebuie să rămânem în izolare până în iunie”

O sursă guvernamentală a spus: „O abordare strictă, în stil Singapore, în aeroporturile noastre va ajuta Marea Britanie să gestioneze riscul din partea călătorilor care intră în țară și va reduce posibilitatea unui al doilea vârf al epidemiei.”

O carantină de 14 zile de la sosire a fost deja pusă în aplicare în zeci de țări, inclusiv în Australia, Noua Zeelandă, Germania și Grecia. Japonia și Hong Kong au introdus testele Covid-19 pentru toate sosirile de la jumătatea lunii ianuarie – cazurile pozitive au fost imediat duse la spital, iar cele care negative au fost izolate.

Peste 130 de țări au introdus o formă de restricție de călătorie, carantină și interdicții pentru călătoriile din zone cu risc ridicat.

Peste 15.000 de persoane ajung în Marea Britanie în fiecare zi, sute de mii de resortisanți britanici fiind repatriați de la începutul focarului, inclusiv 200.000 din Spania, una dintre cele mai afectate țări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soția lui Nicu Enciu, șoferul român de autobuz din Londra ucis de coronavirus: „Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetițele lui”

Ministrul de Interne britanic, apel către populație: „Este imperativ să respectăm regulile în continuare”