Marea Britanie pregătește cea mai mare campanie de vaccinare din istorie. FT: Vaccinul Pfizer va fi aprobat săptămâna viitoare

Marea Britanie va începe, cel mai probabil în 10 zile, cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, după ce Agenția de Regularizare a Medicamentelor din regat va aproba produsul celor de la Pfizer/BionNTech.

Aprobarea va veni săptămâna viitoare, scrie The Independent care citează surse Financial Times.

Primele imunizări, mai arată publicațiile citate, vor avea loc începând cu 7 decembrie.

Sâmbătă, 28 noiembrie, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, în prezent ministru adjunct pentru Afaceri, în postul de ministru responsabil cu campania de vaccinare pentru Covid-19.

Acesta a declarat că este bucuros să se ocupe de imunizare populației, în cea mai mare campanie de vaccinare din istoria Regatului Unit.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din vaccinul Pfizer/BionNTech, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din întreaga lume și a devastat economia globală.


Dozele de vaccin comandate ar fi suficiente pentru 20 de milioane de oameni, având în vedere că este vorba despre un produs ce va fi administrat în două etape.

Fost vicepreședinte Pfizer, declarații șoc: „Nu este nevoie de vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei. Nu vaccinezi milioane de persoane perfect sănătoase…”

Lansarea BioNTech-Pfizer prezintă și unele probleme de ordin tehnic, deoarece dozele trebuie păstrate la aproximativ -70 ° C și pot fi ținute la frigider doar până la cinci zile.

Potrivit noii liste publicate de Public Health England, rezidenții și personalul azilurilor de bătrâni vor fi primii vaccinați, în al doilea val vor intra persoanele de peste 80 de ani, alături de personalul NHS, iar în cea de-a treia fază vor fi vaccinați ce cu vârsta de peste 75 de ani.

Guvernul a cumpărat 355 milioane de doze de vaccin de la șapte producători diferiți, inclusiv 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca.

De asemenea, Executivul a cerut agenției de reglementare să evalueze și vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, pentru o posibilă autorizare.

Dacă și acest vaccin va primi undă verde, atunci cele 100 de milioane de doze ar putea fi distribuite înainte de Crăciun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Negocieri dure între UE și Marea Britanie pentru acordul comercial post-Brexit. Propunerile europenilor, respinse de britanici

155 de protestatari anti-lockdown arestați la Londra. Lupte cu poliția în centrul capitalei