Marea Britanie se pregătește de al doilea val al pandemiei. Șeful NHS: „Încă există incertitudini cu privire la vaccin”

Marea Britanie se pregătește pentru al doilea potențial val de infecții cu coronavirus în această iarnă, a declarat directorul executiv al Serviciului Național de Sănătate, NHS, sir Simon Stevens, potrivit Metro.

Șeful NHS a declarat că este „foarte posibil” să existe o altă creștere a cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie în lunile de iarnă și a avertizat că încă nu se știe dacă va exista un vaccin până atunci.

Puburile din Anglia au început deja să se ÎNCHIDĂ, după petrecerile monstruoase din weekend

Întrebat dacă NHS se pregătește pentru al doilea val, sir Simon a declarat: „Da, este foarte posibil să existe. În special în cazul înc are va coexista cu gripa. Riscul constă în faptul că multe dintre simptomele celor două boli sunt similare. Așadar, unele dintre lucrurile de care avem nevoie este un sistem riguros de testare și serviciu de urmărire a contacților. De asemenea, cred că vom avea nevoie de cel mai mare sezon de imunizare antigripală pe care l-am avut”.

Șeful NHS a mai declarat că există peste 20 de grupuri de cercetare care lucrează la un vaccin și unii lasă să se înțeleagă că acesta ar putea fi disponibil între septembrie și decembrie.

„Încă există incertitudini cu privire la vaccin și la modul de administrare. Ar trebui să fie una sau două doze, trebuie luat separat sau împreună cu cel antigripal, cât durează imunitatea, ar fi unele dintre întrebări. Dar, în mod clar, ar fi un câștig major dacă am putea să îl avem”, a mai spus sir Simon.


Vin veşti bune de la OMS: al doilea val al pandemiei este tot mai puţin probabil

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Blue Air anunță reluarea zborurilor între Marea Britanie și România

Criză a locurilor de muncă în Marea Britanie. Avertismente din partea specialiștilor