in

Medici abuzați la punctele de frontieră. Scuipați și înjurați de românii din diaspora trimiși în carantină

Medici abuzați la punctele de frontieră. Scuipați și înjurați de românii din diaspora trimiși în carantină

Medicii de la punctele de frontieră au ajuns să fie scuipați și înjurați de către cei trimiși în carantină din cauză că nu îndeplinesc toate cerințele legate de pandemie.

DSP Arad a transmis că astfel de lucruri „se întâmplă des, a devenit deja o situație obișnuită”.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, a declarat că situația din vămile din vestul țării este din ce în ce mai tensionată, dat fiind faptul că mulți dintre românii care se întorc în țară de sărbători sunt nevoiți să intre în carantină.

Potrivit acestuia, citat de Gândul, medicii de la vamă sunt de multe ori chiar înjurați și scuipați de către persoanele care primesc ordin de carantinare.

De cele mai multe ori, scandalurile sunt aplanate doar cu ajutorul jandarmilor, a mai spus Horea Timiș la Antena 3.

Mii de români veniți de sărbători din Marea Britanie, trimiși în carantină la intrarea în țară

„Se întâmplă mai ales la triaj, când se cer documente și se face decizia de carantinare, mulți dintre cetățenii noștri nu sunt de acord cu decizia carantinării, cu regulile actuale și de multe ori se manifestă și ostil față de cadrele medicale. Dar avem suportul jandarmilor, polițiștilor de la frontieră și nu au fost situații care au scăpat de sub control, dar a fost acea presiune asupra medicilor”, a povestit șeful DSP Arad.

Incidentele de acest tip sunt din ce in ce mai frecvente

În general, este vorba despre persoane care nu sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID și nici cu restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului, mai spune oficialul.

„Da, este zilnic pe fiecare tură, nu sunt lucruri izolate, este și o normalitate să spun, deja. Dar facem față, e momentul de vârf înainte de sărbători. În general, cei care reacționează așa sunt persoane nevaccinate care nu sunt de acord cu vaccinarea și nici cu condițiile restrictive care se impun persoanelor care intră în România. De multe ori, ei nu știu de reguli și nu sunt de acord cu regulile”, a precizat Horea Timiș.

Autoritățile au decis, în ultimele zile, suplimentarea efectivelor de jandarmi de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pentru a spori sentimentul de securitate.

Românii care au intrat în țară duminică, 19 decembrie, dinspre granița de vest a țării au stat la cozi imense și câte 6-7 ore în mai multe puncte de trecere a frontierei.

Potrivit Poliției de Frontieră, duminică în jurul orelor prânzului, la Nădlac I și II timpii de așteptare afișați au fost de 420 de minute, iar la Petea de 360 de minute.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

explozie covid Londra

Cazurile de Covid explodează la Londra, infecțiile au crescut cu 500% la tineri

Formularul digital de localizare, OBLIGATORIU la intrarea în țară. Ce riscă cei care nu îl completează

Formularul digital de localizare, OBLIGATORIU la intrarea în țară. Ce riscă cei care nu îl completează