in

Metoda „loverboy”: Iubitul i-a promis un loc de muncă în Marea Britanie, apoi a forțat-o să se prostitueze

metoda „loverboy”

Mai multe tinere au fost racolate prin metoda „loverboy” și, apoi, exploatate în Marea Britanie, dar și în România. 

Pe 11 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au desfășurat 4 percheziții, în județul Bacău, la 2 bărbați bănuiți de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, potrivit dcnews.ro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2021, doi bărbați, de 32 și 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda ”loverboy”, prin inducere în eroare și prin amenințări cu acte de violență, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda de Nord și România.

Totodată, în luna septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani ar fi recrutat, prin inducere în eroare, o tânără, de 18 ani, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Marea Britanie, ar fi transportat-o în această țară, unde ar fi introdus-o într-o rețea de practicare a prostituției, prin amenințări cu violența.

Român arestat pentru proxenetism prin metoda „loverboy”

Clienții erau racolați prin intermediul unor site-uri, iar bărbatul ar fi transportat mai multe tinere la locuințele acestora. Tânăra a solicitat intervenția autorităților române, prin intermediul mamei sale.

În urma colaborării cu autoritățile britanice, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne și al Poliției Metropolitane din Londra, tânăra a fost salvată și repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În urma probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

șofer român Marea Britanie

Șofer român în Marea Britanie: „E posibil să fie o criză bine gândită. S-a creat panică pe rețelele sociale”

Crescătorii britanici de porci cer cu disperare relaxarea legilor imigrației: „Intrăm în colaps”

Crescătorii britanici de porci cer cu disperare relaxarea legilor imigrației: „Intrăm în colaps”