Mii de românii se întorc la muncă, după ce au petrecut sărbătorile în ţară 

Românii stabiliţi în străinătate, care şi-au petrecut sărbătorile în ţară, se întorc la muncă, după o scurtă vacanţă petrecută împreună cu cei dragi. La punctele de frontieră s-au format deja cozi, iar aeroporturile şi autogările sunt luate cu asalt. La frontiera cu Ungaria, traficul a crescut în ultimele zile cu peste 30%.

Românii se întorc cu bagajele pline de bucate tradiţionale: “Aducem de acasă mai cârnaţi, murături şi nişte vin. Ne întoarcem pentru că băiatul nostru trebuie să înceapă şcoala, iar noi, munca. Dacă am fi putut am mai fi stat o săptămână. Timpul parcă a zburat”- ne-a spus Mihaela C., originară din Iaşi şi stabilită de 8 ani la Roma cu familia.

“Am petrecut acasă 15 zile, am stat împreună cu soţul şi cu familia. Nu am gătit aproape nimic, am vrut în primul rând să mă relaxez, să-mi reîncarc bateriile, cum s-ar spune. Revelionul l-am petrecut la restaurant, au fost sărbători de neuitat. Ca să nu mai spun de zăpada de acasă, trăind la Roma, îi duceam lipsa. Marţi iau avionul şi mă întorc la muncă”- povesteşte Mioara, de 55 de ani, care îngrijeşte un bătrân în capitala Italiei.

Mulţi au fost, însă, şi românii care au ales să-şi petreacă sărbătorile în Italia. Este şi cazul Rodicăi, de 36 de ani: “Anul trecut am mers de Crăciun acasă, în România, dar anul acesta am ales să rămânem aici. Criza se simte, şi aşa am economisit puţin: benzină, cadouri pentru familie pentru că nu te poţi duce cu mâna goală… în plus, şi în România viaţa e aproape mai scumpă decât în Italia. Dacă punem deoparte bani, mergem în vacanţa de vară”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

David Cameron: „doar imigranţii care muncesc vor fi primiţi în UK”

Câştigătorul a £148 de milioane la EuroMillions şi-a închis magazinul, sătul de cerşetori