in

Ministerul de Interne din Ungaria aruncă pisica: „Polițiștii noștri de frontieră nu iau șpagă, românii o fac”

Polițiștii de frontieră români sunt atacați de Ministerul de Interne din Ungaria, după ce un articol din Daily Mail puyblicat pe 3 ianuarie relata că muncitorii români care vin în Marea Britanie dau șpagă la frontieră pentru a nu fi controlați timp de 12 ore de grănicerii maghiari.Potrivit xpatloop.com, care citează portalul de știri maghiar nol.hu, românii care merg să lucreze în Marea Britanie dau șpagă tot polițiștilor români. Afirmațiile publicației din Ungaria se bazează pe înregistrările video din Punctul de Frontieră Nagylak, unde există controale comune româno-ungare.

Serviciul Național de Apărare al Ministerului de Interne din Ungaria a lansat o investigație în legătură cu articolul din Daily Mail, potrivit căruia polițiștii de frontieră maghiari au pretins de la românii dintr-un autocar ce se îndrepta spre UK, o mită de 300 de euro.

Daily Mail: Românii care vin în UK dau șpagă pentru a putea trece prin Ungaria

Polițiștii maghiari ar fi amenințat că în cazul în care nu primesc banii vor controla bagajele și vor examina documentele timp de 12 ore. Oficialii Ministerului ungar de Interne au transmis că în ceea ce privește controlul pașapoartelor, acesta se efectuează în comun de către autoritățile ungare și române.

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere, scrie nol.hu, se poate observa că polițiștii maghiari își îndeplinesc sarcinile, fără niciun semn că ar lua șpagă, în schimb se poate vedea un șofer român de autocar care predă ceva polițiștilor români.

Un purtător de cuvânt al Ministerului român de Interne a refuzat să comenteze acest caz, declarând că autoritățile maghiare au pus înregistrarea camerelor de supraveghere la dispoziția autorităților din România abia pe 17 ianuarie .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Laurenţiu „Larry” Gozob, organizator de evenimente: “Dacă eşti conectat cu oamenii, nimic nu este imposibil”

Elena Udrea demisionează din PDL și pleacă la Partidul Mișcarea Populară