in ,

Ministerul Sănătății din Marea Britanie: „Mai mulți copii au murit din cauza unui sindrom inflamator posibil legat de COVID-19”


Mai mulți copii care nu aveau alte probleme de sănătate au murit din cauza unui sindrom inflamator posibil legat de COVID-19, a declarat astăzi ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

Luni, 27 aprilie, medicii au emis o alertă cu privire la o creștere accentuată a unor copii în Marea Britanie și Italia internați la terapie intensivă cu o boală de tip Kawasaki.

Oficialii au refuzat să spună câți copii britanici au fost afectați de această nouă boală, scrie Daily Mail.

Boala pare a fi o formă de sindrom de șoc toxic, o suprareacție imună care determină organismul să-și atace propriile organe.

Matt Hancock a recunoscut la Radio LBC, în această dimineață, „am pierdut niște copii” afectați de o boală care „credem că este cauzată de coronavirus”.

Alertă NHS! Copii duși la terapie intensivă cu un nou sindrom inflamator legat de coronavirus

El a spus: „Am trimis la sfârșit de săptămână un apel prin NHS, deoarece au fost identificate anumite cazuri și acest apel spune în esență medicilor din alte părți ale țării:„ Ați văzut această afecțiune?” și apoi colectează informațiile și află ce se întâmplă. Am pierdut niște copii … Există copii care au murit, care nu aveau alte probleme de sănătate. Este o boală nouă care credem că poate fi cauzată de coronavirus și virusul COVID-19.”

„Nu suntem siguri 100% pentru că unii dintre cei care au avut aceste simptome nu au fost testați pozitiv, așa că facem mai multe cercetări acum, dar este ceva care ne îngrijorează. Este rar, deși este foarte periculos pentru copiii care sunt atacați, dar numărul de cazuri este mic.”

Majoritatea copiilor afectați de sindromul inflamator au făcut boala Kawasaki, a declarat pentru The Guardian o sursă NHS.

Directorul medical al NHS, profesorul Stephen Powis, a trimis luni o alertă, instruind specialiștii să descopere numărul de copii cu noul sindrom.

Potrivit alertei, care a fost inițial împărtășită cu medicii de familie din nordul Londrei, copiii afectați prezintă semne similare cu sindromul de șoc toxic (TSS), o boală severă asociată cu infecții și au markerii de sânge în conformitate cu Covid-19 sever la copii.
normă de amenzi

Au poliţiştii români normă de amenzi? Mesajul unui şef: «Foarte slabă activitatea privind aplicarea de sancțiuni. Trebuie să îndreptați»

Un român din Anglia, voluntar pentru testarea tratamentelor împotriva coronavirus: „M-am gândit la familia mea și la oamenii din spitale care așteaptă o speranță”