Ministrul Sănătății din Marea Britanie confirmă: „Lucrăm pentru eliminarea carantinei în cazul celor vaccinați”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, confirmă că guvernul lucrează la un plan de eliminare a carantinei pentru britanicii complet vaccinați.

Hancock a confirmat astăzi, 21 iunie, că planurile de a renunța la regulile de carantină pentru britanicii complet vaccinați vor putea intra în curând în vigoare, ceea ce ar aduce speranțe pentru vacanțele de vară.

Ministrul a confirmat că se „lucrează la” relaxarea restricțiilor pentru adulții care au ambele vaccinuri făcute și acre ar putea să nu mai stea în autoizolare dacă vor face teste Covid zilnice.

Pentru început va exista o schemă pilot, pentru a se vedea dacă un asemenea plan „ar fi eficient”, scrie Daily Mail.

Mare Britanie, vești bune pentru turism: Persoanele care au făcut ambele doze nu vor mai sta în carantină

Hancock a mărturisit că speră să se facă progrese „în curând”. El a declarat pentru BBC: „Nu suntem încă pregătiți să putem face acest pas, dar este ceva ce vreau să văd și vom introduce (planul), sub rezerva sfaturilor clinice, de îndată ce este rezonabil să facem acest lucru”.


Spre exemplu, cetățenii israelieni complete vaccinați care doresc să călătorească în străinătate trebuie să facă două teste – unul cu trei zile înainte de a urca în avion spre casă, iar celălalt atunci când coboară din avion. De asemenea, aceștia trebuie să arate la frontieră dovada că au fost vaccinați, într-o aplicație oficială.

Guvernul se confruntă, de asemenea, cu noi  cereri pentru reevaluarea listelor de călătorii, după ce datele s-a arătat că mai puțin de unul din 250 de călători din țările de pe lista galbenă au ieșit pozitivi pentru Covid, luna trecută. Doar 89 din 23.465 de persoane care au călătorit în Marea Britanie din țări precum Spania, în perioada 20 mai – 9 iunie, au fost testate pozitiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.8]

Românii din străinătate au trimis DE TREI ORI mai mulți bani în țară decât investițiile străine

Întrebare pentru Consulatul din Londra: „Pot sa plec in romania cu puletinu expirati?”. Ce răspuns a primit adresantul…