Menu

Ministrul Stanoevici vrea să ne numere biserica: „Preoţii nu vor face liste cu români. Vor face estimări.”

Ministrul delegat Bogdan Stanoevici a declarat, miercuri, că nu a cerut preoţilor liste cu românii din străinătate, ci estimări, întrucât aceştia îi cunosc pe oamenii care vin la biserică, ştiu care lucrează oficial şi care la negru, subliniind că aceste estimări le va afla prin comunicare directă.

El a spus că demersul său are la bază “un motiv foarte simplu: finanţarea oferită de Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul MAE pentru proiecte culturale, educaţionale, care vin de la foarte multe asociaţii, dintre care unele sunt “de apartament”.



Întrebat de cererea adresată preoţilor de-i identifica pe românii din străinătate, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat că “lucrurile au fost total scoase din context”.

“Eu atunci când am vorbit am vorbit despre a corobora datele oficiale ale ambasadelor, ale consulatelor, datele oficiale din ţările în care sunt români, numărul despre care vorbesc asociaţiile românilor din străinătate, datele pe care le au bisericile pentru că, într-adevăr, la biserici se adună foarte multă lume”, a precizat Stanoevici, citat de Mediafax.

El a spus că preoţii nu vor face liste cu români. “E vorba de a încerca să ne apropiem cât mai mult de o realitate. Ştim că este foarte greu (…) Evident că nu putem ţine cont decât de datele oficiale dar pe mine ce mă interesează (…) să vedem care este numărul cel mai apropiat de realitate. Dar nu ştiu dacă vom şti vreodată exact acest lucru”, a mai spus oficialul.

Ministrul Diasporei, Bogdan Stanoevici, vine la Londra

Rugat să explice ce vor face, concret, preoţii acesta a spus că aceştia vor face estimări. “Preoţii ştiu foarte bine oamenii care vin. Şi într-o biserică veţi găsi români care lucrează oficial, care sunt înscrişi, care sunt înregistraţi, veţi găsi şi români care lucrează la negru (…) Eu nu am cerut (liste), aşa cum a apărut în presă pentru că a fost scos din context, ca bisericile să-mi dea mie nu ştiu ce fel de listă.E absurd. Eu am spus că am adresat această rugăminre în anumite parohii pentru că dânşii ne pot ajuta să avem o imagine cât mai aproape de realitate”, a afirmat ministrul delegat.

Întrebat dacă preoţii vor trebui să afle care sunt cei care muncesc la negru, Stanoevici a replicat că aceasta este “o speculaţie”. “N-are nicio legătură una cu alta. Credeţi că preotul întreabă pe Ionică sau pe Vasilică dacă lucrează la negru. E absurd”, a punctat ministrul.

Stanoevici nu demisionează: „Deputații din Comisie sunt mincinoși, stiau toți de Congres”

Întrebat dacă este un demers oficial, Bogdan Stanoevici a declarat că este “un demers personal, care nu mă angajează decât pe mine, pentru a încerca să-mi fac o imagine cât mai amplă asupra românilor din străinătate”. El a spus că demersul său are la bază “un motiv foarte simplu:finanţarea oferită de Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul MAE pentru proiecte culturale, educaţionale, carevin de la foarte multe asociaţii, dintre care unele sunt “de apartament”.

Stanoevici a mai spus căvrea să elimine aceste asociaţii de apartament şi că i-a rugat pe românii din străinătate “să se federalizeze, să facă proiecte comune”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version