Ministrul ungar de externe acuză la BBC: Comisia Europeană foloseşte fonduri europene pentru a şantaja – VIDEO

Guvernul ungar este atacat permanent de Bruxelles. Indiferent de deciziile pe care le ia, instituţiile europene găsesc modalităţi să pună presiune, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în cadrul unui interviu acordat pentru BBC, la emisiunea HardTalk.

În emisiunea difuzată în Regatul Unit, ministrul ungar a fost întrebat în legătură cu faptul că relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană pare să fie mai puţin funcţională decât înainte.

Circ la granița României cu Ungaria. Un român care susținea că este din Tracia și se întoarce acasă a fost reținut

În răspunsul dat, politicianul a afirmat că există discuţii cu instituţiile de la Bruxelles.

“De fapt, suntem atacaţi permanent, pentru că, indiferent de deciziile pe care le luăm, instituţiile europene găsesc o modalitate să pună presiune asupra noastră şi încearcă să ne şantajeze pentru a ne schimba deciziile şi ca să nu profităm de
oportunităţile oferite de competenţele naţionale”, a explicat Szijjártó, potrivit flux24.ro.

În centrul dezbaterii se află viitorul UE, cum am putea face Uniunea mai puternică. În acest sens, există două abordări.

Una este abordarea federalistă: instituţiile UE doresc să creeze un fel de Statele Unite ale Europei, la care, “cu siguranţă, ne opunem”, a precizat acesta.

Există o altă abordare care, în prezent, este minoritară, reprezentată şi de Ungaria. Potrivit acesteia, este necesară o Uniune Europeană puternică, dar aceasta trebuie să se bazeze pe existenţa statelor membre puternice.

Tocmai de aceea, nu sunt susţinute de la Bruxelles transferurile de noi competenţe către statele membre, a explicat Péter Szijjártó.

Răspunzând la o altă întrebare, acesta a declarat că Guvernul ungar nu îşi schimbă poziţia în niciun fel, dar acţionează în conformitate cu valorile europene comune şi cu normele europene comune.

Comisia Europeană solicită aderarea României la Spațiul Schengen. Punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Ungaria vor ajunge un simplu decor

“Suntem un Guvern conservator, creştin-democrat, patriot, cu o susţinere parlamentară şi socială extrem de stabilă, care oferă limitat şi foarte puţine oportunităţi de intervenţie externă în treburile ţării”, a adăugat politicianul ungar, subliniind că, în opinia sa, aceasta este cea mai mare problemă a celor care atacă Guvernul ungar.

Ministrul ungar de externe a făcut referire şi la faptul că sunt întotdeauna bucuroşi să discute punctual problemele, avansând pas cu pas, de la regulă, la regulă.

Ungaria este pregătită pentru dezbatere, pentru dialog, a explicat acesta, adăugând că este însă total inutilă dezbaterea numai în baza unor prejudecăţi.

Raportul privind statul de drept, recent publicat, a fost etichetat de ministru ca fiind un tip de document motivat politic, cu prejudicii, dezechilibrat, nedrept, şantajist.

În opinia sa, Comisia Europeană foloseşte fonduri europene pentru a şantaja, pentru a interveni în probleme de politică internă care se bazează strict pe competenţe naţionale. Acest lucru este complet inacceptabil, potrivit lui Szijjártó.

Fondurile europene se bazează pe realizările europene la care contribuie şi Ungaria.

Fondurile europene nu sunt ajutoare umanitare, ci banii contribuabililor europeni, inclusiv ai cetăţenilor Ungariei

Acestea nu depind de “generozitatea prietenilor noştri de la Bruxelles”, nu sunt ajutoare umanitare, ci banii contribuabililor europeni, inclusiv ai cetăţenilor Ungariei, a explicat politicianul.

Acesta a mai adăugat că, dacă ne şantajează prin faptul că nu ni se pun la dispoziţie aceste fonduri din cauza unor probleme politice, este pur şi simplu inacceptabil, aceasta contravine valorilor şi regulilor europene.

Uniunea Europeană nu renegociază acordul post-Brexit. Discuția dintre Boris Johnson și șefa Comisiei Europene a eșuat

Péter Szijjártó a vorbit şi despre faptul că, până la sfârşitul anului, ţara va putea realiza o creştere extrem de importantă a PIB-ului, chiar şi fără fondurile
de redresare.

În ce priveşte întrebarea referitoare la Legea privind protecţia copilului, ministrul a răspuns că educaţia privind orientarea sexuală este responsabilitatea exclusivă a părinţilor şi a specialiştilor autorizaţi.

Guvernul interzice activiştilor din anumite ONG-uri să intre în şcoli şi în grădiniţe şi “să vorbească cu copiii noştri despre orientarea sexuală, fără permisiunea şi
ştiinţa noastră”, a explicat ministrul.

Péter Szijjártó a numit ruşinos ceea ce a făcut preşedintele Comisiei Europene în această privinţă.

Ultima dată, în comunism s-a întâmplat ca un verdict să fie pronunţat înaintea procesului, a afirmat politicianul din Ungaria.

Acesta a mai declarat că este convins că legea adoptată de Parlamentul ungar respectă pe deplin legislaţia europeană.

Carta drepturilor fundamentale a UE prevede că este dreptul părinţilor să ofere o educaţie adecvată copiilor lor, în conformitate cu convingerile lor sociale, pedagogice şi psihologice.

Politicianul a menţionat că problemele de educaţie şi de învăţământ se încadrează
în competenţele naţionale.

Prin referendumul privind protecţia copilului, Guvernul ungar oferă cetăţenilor săi posibilitatea să-şi exprime univoc punctul de vedere, iar acest lucru trebuie respectat de toţi.

Referitor la întrebarea dacă există în Ungaria rapoarte despre interceptări cu programul israelian, ministrul a răspuns că Guvernul său, de la preluarea mandatului, din anul 2010, nu a observat sau interceptat în mod ilegal pe nimeni.

Nimeni nu a fost interceptat doar pentru faptul că era jurnalist, şi nimeni nu a
fost interceptat doar pentru că nu întreţine o relaţie de prietenie cu Guvernul ungar, a explicat acesta. 

Comentând declaraţia prim-ministrului olandez, Mark Rutte, potrivit căruia Ungaria nu are ce căuta în UE, Péter Szijjártó a declarat că premierul olandez urăşte ungurii, este un fel de hungarofob.

Ungaria este şi va rămâne membră a Uniunii Europene, iar Guvernul va continua să lucreze pentru o Uniune Europeană puternică, a precizat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un nou virus periculos descoperit în Marea Britanie: „Este înrudit cu SARS-CoV-2 și poate fi un rezervor de mutații”

Populația din Marea Britanie -imunitate foarte mare la COVID. Anunțul oficial al autorităților