in

Moldovean cu pașaport românesc sparge o locuință în Anglia. Le-a spus polițiștilor că avea nevoie la toaletă

Adrian Brașovan, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la opt luni pentru o sparge dată la o locuință din Wisbech, Cambridgeshire, pe 7 octombrie 2017.

Brașovan, cu dublă cetățenie română și moldovenească, a intrat pe proprietate printr-o ușă laterală deblocată. El s-a furișat în casă la primele ore ale dimineții și a furat un laptop și un telefon mobil, potrivit Wisbech Standard.Proprietara, Ruwini Ranasinghe, s-a trezit și l-a găsit pe român în picioare, în dormitorul său, în jurul orei 3.40, înainte ca intrusul să încerce să fugă.

Ea și-a trezit soțul, pe Nuwan Cooray, care pornit în urmărirea spărgătorului. Acesta intrase în baie, greșind drumul spre ieșire, de unde nu a mai avut pe unde să iasă.

Proprietarul l-a prins pe Brașovan și l-a imobilizat la pământ până a sosit poliția. Românul a fost arestat imediat.

Ambele obiecte furate au fost găsite asupra spărgătorului. Acesta le-a spus polițiștilor că era beat și intrase în casă în căutarea unei toalete și a negat că s-ar fi atins de bunurile din casă.

Brașovan este din Republica Moldova și are dublă cetățenie română și moldovenească.

Apărătorul infractorului a spus că acesta nu are antecedente și că a fost un student model în Moldova. „A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, cea mai bună din țară. Este un om inteligent care a venit în Marea Britanie pentru studii și pentru a lucra la culesul fructelor și în fabrici, înainte de a se întoarce în Moldova”, a spus avocatul.

Acesta a mai spus că Brașovan era confuz atunci când a intrat în casă.

În cele din urma, moldoveanul a pledat vinovat la acuzațiile ce i s-au adus. Judecătorul l-a condamnat la opt luni de închisoare.

„Îmi este milă că un tânăr ca tine, harnic și inteligent, a ajuns în Anglia în instanța de judecată”, a spus judecătorul.

Foto: Facebook

Doi români, eroi în Coventry. Au prins un spărgător de locuințe

Vasile și Gheorghe, spărgători de locuințe în Kent. Spărgeau casele cu o gură de lup
Război între localnici și români, într-o localitate din Spania. Primarul face declarații halucinante: „Mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”

Un autoturism furat din Marea Britanie a apărut în Mangalia. Bărbat cercetat pentru tăinuire