in

Moment șocant în Londra: Poliția oprește o nuntă de 100 de persoane. Proprietarul localului, pasibil de plata unei amenzi de 10.000 de lire sterline

Poliția Metropolitană a oprit o nuntă unde fuseseră invitate 100 de persoane și amenință că îl va amenda pe proprietarul localului cu 10.000 de lire sterline pentru încălcarea „periculoasă” a măsurilor împotriva pandemiei.

Potrivit Daily Mail, ofițerii Poliției Metropolitane au fost chemați marți, 13 octombrie, puțin timp după ora 18:30, să pună capăt unei adunări de persoane reclamate că încălcau măsurile împotriva pandemiei.


Filmările polițiștilor arată că adunarea era o nuntă cu 100 de persoane, unde nu se respecta distanțarea fizică între persoane, iar superintendentul șef Peter Gardner, comandantul zonei, a etichetat-o drept „periculoasă și nebună”.

Videoclipul publicat de cotidianul menționat arată momentul în care oaspeții au fost rugați să plece pentru ca numărul participanților la recepție să ajungă la nivelul legal de 15 persoane.

Londra: Poliția oprește pasagerii fără mască să intre în stațiile de metrou. Se dau amenzi

Oaspeții au fost înconjurați de polițiști, în timp ce alții au trecut rapid pe lângă ofițeri pentru a părăsi locul petrecerii.

Potrivit legii, nunțile sunt limitate la 15 persoane, de luna trecută, ca urmare a eforturilor de reducere a răspândirii coronavirusului.

Ofițerii au decis să-l raporteze pe proprietarul localului pentru luarea în considerare a unei notificări de penalizare ​​de 10.000 de lire sterline.

„A fost o încălcare periculoasă și prostească a reglementărilor, care au fost concepute special pentru a menține oamenii în siguranță. Restricțiile la adunările mari, cum ar fi nunțile, sunt în vigoare de luni de zile și, sincer, nu poate exista nicio scuză pentru această încălcare flagrantă și arogantă a legii”, a spus comandantul poliției.

El a mai spus că proprietarul localului nu a făcut „în mod clar” nicio încercare de a pune în aplicare reglementările la acea nuntă.

Intervenția poliției la nuntă vine după ce o cerere în instanță de renunțare la limita numărului de persoane care au voie să participe la recepții a fost respinsă la Înalta Curte din Londra.

Cripps Barn Group Ltd, un operator de nunți care deține o serie de localuri de nunți în întreaga Anglie, a cerut o ordonanță pentru a împiedica aplicarea limitei impuse de guvern.

Avocații pentru Cripps au susținut că reglementările sunt ilegale și vor provoca „daune grave și ireparabile” dacă vor continua să fie puse în aplicare.

Însă cererea a fost respinsă de judecător, care a declarat că interesul public de a menține restricțiile este deasupra prejudiciului pe care îl vor suferi localurile.Staines: Doi români au agresat sexual și au tâlhărit o femeie

Staines: Doi români au agresat sexual și au tâlhărit o femeie

Lancashire intră în faza III a restricțiilor, alături de Liverpool. Guvernul dă ultimatum primarului din Manchester

Lancashire intră în faza III a restricțiilor, alături de Liverpool. Guvernul dă ultimatum primarului din Manchester