Menu
in

Măsuri împotriva unui aflux de români și bulgari. Persoanele fără adăpost, interzise în centrul Londrei

Ordonanța pentru Protecția Spațiului Public (PSPOs) va „elimina intrușii romi din zonele Marble Arch, Park Lane și Victoria Station” și va intra în vigoare în luna aprilie, potrivit Daily Mail. Puterile acestei ordonanțe, se mai arată în cotidianul citat „vor fi utilizate pentru a opri bandele de est-europeni fără adăpostă să se aciueze în jurul unora dintre cele mai frumoase repere ale țării și în gurile de metrou.”



Această mișcare, scrie Daily Mail, vine ca urmare a eliminării restricțiilor pentru români și bulgari și a temerii că 50.000 de cetățeni din cele două țări ar putea veni în Marea Britanie, în fiecare an, pentru o perioadă de cinci ani.

Amenințați că vor avea vecini cerșetori din România

Consiliera Nickie Aiken, de la Consiliul Westminster, a declarat că a luptat pentru a opri un grup de 50 de români să își înființeze o tabără ilegală și că problema este una majoră. De aceeași părere este și șeful siguranței publice de la Consiliul Barnet care a spus că are în vedere folosirea Ordonanței, mai ales că a avut probleme cu un grup de 68 de români care au fost evacuați, astă vară, de pe un teren de fotbal dezafectat din zona sa.

Cerșetorii din România, înapoi la Marble Arch

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că PSPOs, ce se află în acest moment în discuția parlamentului, ar putea accelera capacitatea consiliilor de a elimina problemele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version