Menu
in

Muncitor român căzut de pe acoperiș în Liverpool. Verdict: „Moarte accidentală”

Moartea unui muncitor român de 36 de ani, în timp ce lucra pe un acoperiș din Livepool, a fost considerată accidentală, la aproximativ doi ani de la accident, scrie Liverpool Echo.

Marius Andruș efectua reparații la un acoperiș pentru firma Pearsons Glass din Kirkdale, 22 mai 2017.

Acesta, descris ca un muncitor cu experiență, a traversat peretele parapetului pe acoperiș, într-o zonă fragilă și s-a prăbușit într-o zonă fără vizibilitate, suferind grave leziuni la cap.

El a fost dus la Spitalul Universitar Regal din Liverpool, unde a murit în aceeași seară.

La începutul acestei săptămâni, o anchetă de șapte zile a fost încheiată la Curtea Legiștilor din Liverpool.

Verdictul specialiștilor a fost de moarte accidentală.

Tragedie în centrul Londrei. Muncitor român mort din cauza vaporilor toxici. Lucra la o casă de 5 milioane de lire sterline

Potrivit specialiștilor, „domnul Andruș era conștient de faptul că nu ar fi trebuit să se afle pe acoperișul de deasupra acelei zone și, de asemenea, era conștient de faptul că zona de sub locul în care a căzut nu avea vizibilitate”. Acesta nu era angajatul firmei care se ocupa de reparație, ci era self-employed.

„Nimic de genul acesta nu s-a întâmplat în istoria Pearsons de 100 de ani”, a spus o sursă din cadrul companiei.

Moartea românului a fost inițial investigată de Autoritatea de Sănătate și Securitate în Muncă (Health and Safety Executive) , dar până în prezent nu a s-a dispus urmărirea penală a firmei.

Un purtător de cuvânt al HSE a declarat: „Ancheta noastră este în desfășurare”.

Român mort în accident de muncă în Cornwall. I s-a făcut dreptate după trei ani. Compania vinovată nu va plăti însă nimic

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version