Mutantul „VUI – 202012/01” atacă Anglia. Cât de periculoasă este noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus ar putea fi cauza creșterii rapide a infecțiilor în Londra și sud-estul Angliei, a anunțat ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock.

Experții medicali din Marea Britanie au descoperit până acum peste 1.000 de persoane care s-au infectat cu varianta nou, numită VUI – 202012/01, a declarat Hancock în Camera Comunelor, potrivit Daily Mail.

Noua tulpină a virusului a apărut în cel puțin 60 de zone ale Angliei și se pare că este similară cu alte tulpini din Europa, a afirmat el.

VUI – 202012/01 a fost depistat în Kent săptămâna trecută, în timpul testelor de rutină efectuate de Public Health England (PHE), iar miniștrii au fost alertați despre existența acesteia vineri, 11 decembrie.

Oamenii de știință studiază tulpina la un laborator guvernamental din Porton Down, pentru a vedea dacă se comportă diferit față de versiunea clasică a virusului.

Profesorul Chris Whitty a declarat că este posibil ca tulpina să fie mai infecțioasă decât cea obișnuită.


Londra intră în nivelul trei al restricțiilor pentru pandemia de COVID-19. O nouă variantă a coronavirusului îngrozește sud-estul Angliei

Dar medicul-șef a spus că „nu există dovezi” că ar fi mai periculoasă sau că ar putea să nu fie depistată de testele Covid-19.

El a adăugat: „Nu există o presiune uriașă de selecție asupra acestui virus și, prin urmare, ar fi surprinzător – nu imposibil, dar destul de surprinzător – dacă acest virus ar fi evoluat efectiv pentru a ocoli vaccinul.”

Alte versiuni ale coronavirusului au fost găsite pe tot parcursul anului și experții spun că este absolut normal ca virusul să se modifice, pe măsură ce se răspândește și nu este un motiv de alarmă.

Oamenii de știință independenți au spus că este „prea devreme” ca oamenii să fie îngrijorați de noua tulpină.

„Am anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre această nouă variantă, iar Public Health England lucrează pentru a continua analiza la Porton Down”, a declarat ministrul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit. Se întrevede posibilitatea încheierii unui acord post-Brexit. Boris Johnson face unele concesii UE

Medic român în UK după ce a făcut vaccinul anti-COVID: „O neobișnuită stare de euforie”