Nici președintele nu poate opri exodul românilor. Eleva de 10 a plecat din țară cu toate că Iohannis i-a cerut să rămână: „Aveam bagajele făcute”Datele oficiale arată că mulți dintre elevii care au promovat bacalaureatul cu notă maximă aleg să plece din România.

Potrivit Gândul, Delia Ionete este o tănără din Gorj care a primit chiar o scrisoare de la preşedintele Klaus Iohannis în care acesta îi cerea să „dea prima prima şansă României”.

Însă Delia nu a ascultat sfatul și a ales să își continue studiile la Londra. Ea spune va reveni doar dacă va vedea o schimbare reală în piaţa muncii şi în sistemul educational. Iar ca ea sunt mulţi.


Delia Ionete, tânăra din judeţul Gorj, care în 2016 a avut media 10 la Bacalaureat, este studentă în anul III la University City of London. Recent, a reuşit să obţină un internship, după ce a susţinut şapte interviuri, urmând să lucreze un an în centrul Londrei, în South Bank.

Tânăra a plecat în Anglia, după ce a absolvit Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, cu toate că primise o scrisoare semnată de președintele Klaus Iohannis în care era sfătuită să dea României „prima şansă”. Spune că nu regretă alegerea pe care a făcut-o.

„În prezent, studiez Bachelor of Science Mathematics with Finance and Economics la University City of London. Am absolvit Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru. Privind în urmă, nu îmi vine să cred că au trecut deja doi ani de când m-am mutat în Londra, de când viaţa mea s-a schimbat complet”, povestește Delia.

După primul an de facultate, tânăra a predat meditaţii la matematică, în baza unui contract cu o şcoală privată.

„Îmi aduc aminte perfect ziua de 16 august 2016, când am coborât din avion şi am realizat că viaţa mea s-a schimbat complet. Da, am fost speriată! Da, nu am ştiut ce mă aşteaptă, dar încrederea în mine şi încrederea dată de toţi din jurul meu m-au ambiţionat mai mult. Viaţa mea în Londra s-a împărţit între cursurile de la universitate, job-ul part-time pe care îl am din noiembrie şi care mă ajută sa îmi acopăr toate cheltuielile, funcţia de student reprezentativ în Departamentul de Matematică al Universităţii, internship-uri. Anul acesta am avut două internship-uri, la EY-Big Four Accounting Firm, ca intern în sectorul de Taxe şi la FDM, ca finance intern, un alt job part-time ca Private Mathematics Tutor, oferind meditaţii la peste 50 de copii, pasiunea pentru voluntariat şi, mai ales, funcţia Mathematics Teaching Assistant pe care o am la o şcoală din centrul Londrei-Oaklands School”, a povestit Delia pentru Mediafax.

Ea a păstrat scrisoarea pe care Administraţia Prezidenţială i-a trimis-o în luna iulie 2016.

„Te felicit pentru rezultatul obţinut la examenul de Bacalaureat, care rămâne un examen al maturităţii. Am convingerea că vei deveni un adevărat profesionist, indiferent de domeniul ales. România are nevoie de tineri ca tine, implicaţi şi responsabili. Sper că, după finalizarea studiilor, vei decide să dai ţării noastre prima şansă în parcursul tău profesional, iar aceasta să îţi ofere, la rândul ei, oportunităţile de împlinire a potenţialului chiar aici, la tine acasă”, îi scria Klaus Iohannis tinerei absolvente.

Însă Delia avea deja bagajele făcute și hotărâse să dea prima şansă Angliei. A plecat la Londra, pentru a se pregăti să devină profesor de matematică. Şi-ar dori să se întoarcă în România, însă va reveni acasă doar dacă va observa o schimbare.

Un studiu făcut public de Institutul Naţional de Statistică indică faptul că, în cel mai pesimist scenariu, în anul 2060, în România populaţia va fi de 12,5 milioane locuitori, iar varianta medie – în ţară ar urma să trăiască 13,8 milioane locuitori.

Bacalaureat 2018 în România: Elevi de 10 vor să emigreze în Anglia. „Am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cezar Ouatu, prestație uluitoare la X Factor UK. A ridicat în picioare juriul

București. Românii din străinătate, obligați să se întoarcă acasă în caz de stare de urgență sau de război. Proiect MApN