NOAPTEA MINȚII! Un deputat USR-Plus cere vaccinarea românilor din străinătate la ambasade și consulate

Un deputat de diaspora i-a adresat o interpelare premierului României, Florin Cîțu, în care susține, nici mai mult, nici mai puțin, ca românii din străinătate să se poate vaccina la misiunile diplomatice/secțiile consulare din statele unde locuiesc.

Având în vedere că nici măcar în cazul vaccinării din România situația nu este tocmai roz, organizarea unor centre de vaccinare la consulate și ambasade este de-a dreptul irealizabilă.

Dar iată interpelarea deputatului de diaspora Iulian Lorincz:

„Stimate domnule ministru,

La momentul acesta, vaccinarea câtor mai mulți cetățeni români este prioritatea zero pentru combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19. O prioritate la nivelul Uniunii Europene și la nivel mondial. Peste tot în lume se caută căi noi, inovative, pentru a încuraja și a facilita accesul larg și facil al populației la vaccinare. De succesul și rapiditatea acestei campanii de vaccinare depinde revenirea la o viață normală.

Pe această cale, doresc să vă propun crearea condițiilor necesare prin care cetățenii români doritori, aflați temporar sau domiciliați în străinătate, să se poată vaccina și la misiunile diplomatice și/sau secțiile consulare de carieră ale României din străinătate.

Îngrijorare în rândul epidemiologilor din Marea Britanie: Pandemia va continua mulți ani. Un vaccin nu va însemna sfârșitul virusului

Recunosc că o astfel de inițiativă ridică numeroase provocări logistice și necesită o colaborare strânsă și directă cu partenerii noștri străini, dar aceasta nu poate decât să sprijine efortul nostru comun de a accelera procesul de vaccinare și de a ne reîntoarce cât mai repede la o viață normală.

O astfel de inițiativă nu ar face decât să sprijine eforturile tuturor țărilor în a vaccina cât mai multe persoane, indiferent de naționalitate, virusul SARS-CoV-2 nu face discriminare bazat pe originea persoanei. De asemenea, ar putea veni și în sprijinul comunităților româneşti cu o prezență numeroasă, temporară sau mai de lungă durată, din alte țări. Acest program ar putea face ca membrii comunităților româneşti de peste hotare să sprijine, în diferite forme, la funcționarea unor astfel de centre de vaccinare, ajutând astfel și la o întărire a spiritului de comunitate și de încredere și cooperare cu autoritățile româneşti.

În condițiile date, vă adresez următoarele întrebări:

  1. În condițiile date, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 poate lua în considerare desfășurarea unui program de vaccinare a românilor din afara granițelor la misiunile diplomatice și/sau secțiile consulare de carieră ale României în străinătate?
  2. Dacă da, vă rog să-mi spuneți care ar fi posibilul calendar al organizării acestui program în 2021 și 2022? Menționez că orice informații suplimentare tangente cu acest subiect sunt binevenite.”
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Băiat de 14 ani, înjunghiat de un bărbat mascat în timpul unui jaf

Marea Britanie: În timpul pandemiei au fost folosite metode TOTALITARE de control al populației prin FRICĂ