in

Nou atentat la Londra. Un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de copii în fața școlii. Un elev de 12 ani a murit

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost arestat la Loughton, estul Angliei, după ce a intrat intenționat cu mașina într-o femeie și mai mulți adolescenți, la ieşirea dintr-o școală, omorând un băiat în vârstă de 12 ani.

Alte cinci persoane au fost rănite luni, 2 decembrie, o femeie în vârstă de 53 de ani, doi băieți în vârstă de 15 ani, un alt băiat în vârstă de 13 ani și o fată în vârstă de 16 ani -, însă viața niciunuia nu este în pericol, a anunțat Politia Essex.

Bărbatul, care conducea un automobil marca Ford Ka argintiu, a fost arestat și acuzat de tentativă de omor și cauzarea unei morți prin conducere periculoasă.

El a fost acuzat de asemenea de provocarea unor răniri grave, la volan, de conducere fără să se fi asigurat și de fugă de locul impactului.

Forţele de ordine britanice au cerut martorilor să le ajute la reconstituirea dramei. Unitatea specializată în accidente rutiere a lansat luni seara un apel către martori în vederea localizării Fordului Ka, cu numărul de înmatriculare LS08, ”susceptibil să fie avariat în partea din faţă”.

Unul dintre supraviețuitori, un băiat în vârstă de 15 ani care a fost rănit, a declarat la BBC că el crede că vehiculul i-a vizat în mod intenționat.

El a declarat că mergea pe trotuar împreună cu un prieten atunci când mașina a accelerat, în spatele lor, și că i-a lovit în plin. Celelalte persoane lovite mergeau în apropiere.

Faptele s-au petrecut în fața Debden Park High School, la Loughton.

Atacatorul de la Podul Londrei, Usman Khan, fusese condamnat în 2012 pentru fapte legate de terorism
Atac în Essex, un șofer a intrat intenționat într-un grup în fața unei școli, băiat de 12 ani ucis, cinci răniți

41 de români exploatați în Anglia. Cei doi români care îi recrutau și le luau aproape toți banii au fost trimiși la închisoare