in

Nouă persoane au fost ucise în atacul de la Munchen. Printre victime nu se află români

Nouă persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite în timpul unor împuşcături survenite într-un centru comercial din Munchen, potrivit unui bilanţ încă provizoriu, la care se adaugă şi decesul autorului atacului. Nu se cunosc încă motivele acţiunii acestuia, informează agenţia de presă Rador citând AFP.

Poliţia a intervenit în forţă, centrul comercial a fost înconjurat de forţele de ordine, în timp ce mai multe elicoptere survolau oraşul.Atacul a survenit la doar câteva zile după cel din Wurzburg, în apropiere de Munchen, când un tânăr solicitant de azil în vârstă de 17 ani a atacat cu un topor pasagerii dintr-un tren. Cinci persoane au fost rănite, două dintre ele aflându-se în stare gravă.

După ce iniţial a anunţat 21 de răniţi, poliţia a redus această cifră la 16 persoane, dintre care trei se află în stare gravă. Printre răniţi se află copii, iar „persoane tinere” figurează printre decedaţi, potrivit poliţiei.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a demarat procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români.

Situația continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen.

Foto: AP, AFP

CITITI MAI MULT:

Un român a murit în atacul de la Nisa

Posibil atac terorist de Ziua Franței. Zeci de morți la Nisa. Un camion a intrat într-o mulțime

Amnesty International despre atacurile rasiste din Marea Britanie: S-A DEPĂŞIT LIMITA!

Atacul terorist din aeroportul de la Istanbul: Teroriştii sinucigaşi erau din Rusia şi fosta Uniune Sovietică

Zeci de jihadişti ar putea pregăti atacuri în Marea Britanie

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat pentru o fraudă de 20 de milioane de lire sterline

Monica Niculescu, campioană la dublu în cadrul turneului WTA de la Washington