in

Nu mai hăituiţi romii, integraţi-i!Ţările europene ar trebui să înceteze alungarea romilor şi să încerce să îi integreze, a declarat Nils Muižnieks, Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului.

În cel mai recent comentariu al sau privind drepturile omului, Dl. Muižnieks a declarat că deşi situaţia celei mai discriminate minorităţi a fost atât de dezbătută în Europa în ultimii ani, nu s-au luat măsuri concrete pentru integrarea lor de către guverne.

Ţările europene recurg la metode învechite pentru a face faţă acestei probleme legate de drepturile omului, alegând să evacueze romii cu miile.

În Franta, peste 5000 de romi au fost evacuaţi din aşezările lor doar între iulie şi septembrie 2012.

În Italia, evacuările forţate au continuat, deşi guvernul şi-a luat angajamentul să stopeze această politică. Doar în septembrie au fost evacuaţi din Roma 250 de romi fără să le fi fost oferită o alternativă de cazare, aşa cum solicită legea.

În Cehia, familiile rome au fost evacuate în vara anului 2012 din Ostrava, din blocuri în care locuiseră ani buni. Evacuările frecvente din locuinţe publice aflate în diferite regiuni ale Cehiei i-au obligat pe romi să ducă o viaţa itinerantă, împotriva voinţei lor.

În Belgrad, Serbia, 1000 de romi au fost evacuaţi forţat în aprilie 2012 dintr-o aşezare de la Belvil. O parte dintre ei au fost nevoiţi să se mute în alte oraşe, alţii au fost relocati la periferia Belgradului, fără acces la servicii de baza şi fără posibilitatea de a munci.

Şi în UK continuă această politică discriminatorie; romii evacuaţi din Dale Farm, Essex, în octombrie 2011 s-au relocat undeva la marginea drumului, de unde sunt iarăşi evacuaţi acum, în toiul iernii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nivelul educaţiei imigranţilor din UK

Parlamentar britanic: Va trebui să construim locuinţe la ţară pentru a putea găzdui milioanele de imigranţi