in

Număr ȘOCANT de copii morți la naștere în spitale din Anglia. SCANDAL imens în NHS, acuzații de omor corporativ

Polițiștii anchetează o serie de decese ale bebelușilor la un trust de NHS cu probleme, numărul cazurilor investigate de o anchetă a cotidianului The Independent apropiindu-se de 200 ceea ce îl face unul dintre cele mai grave scandaluri din istoria NHS.

The Independent scrie că ofițerii din direcția pentru infracțiuni grave de la poliția Kent se ocupă de ancheta de la Maternitatea East Kent Hospitals University Trust și au organizat o serie de întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu Serviciul de urmărire penală.

Dacă acest lucru va continua, ar fi a doua oară când un trust NHS se confruntă cu o acuzație de omor corporativ, o infracțiune prevăzută în legea britanică și care se referă la crime comise de o corporație sau instituție.

Fostul secretar al sănătății, Jeremy Hunt, a declarat că este „profund îngrijorat” de noile dezvăluiri și a adăugat că acest ultim scandal arată „probleme culturale și sistemice adânci” în maternitate.

Ancheta a dezvăluit că zeci de copii au murit între 2014 și 2018, în timp ce peste 100 de alte persoane au suferit leziuni cerebrale în timpul nașterii.

Se înțelege că numărul cazurilor examinate în mod oficial de anchetă este de aproape 200, deși oficialii au refuzat să dea un număr precis.


Serviciile de maternitate au recunoscut în aprilie că nu au reușit să ofere îngrijire sigură bebelușului Harry Richford și mamei sale Sarah, într-un caz de referință adus în fața Care Quality Commission. În iunie urmează să se dea o sentință.

Bebeluș în vârstă de numai trei zile moare după ce mama este testată pozitiv pentru coronavirus

Inspectorul șef al Paul Fotheringham a declarat pentru The Independent: „Am primit informații în august 2020 referitoare la decesele copiilor din spitalele din Kent. Aceste informații sunt evaluate și detectivii de la direcția pentru infracțiuni grave din Kent și Essex desfășoară un exercițiu, în timp ce fac o serie de anchete.”

Helen Gittos, al cărei bebeluș Harriet a murit în august 2014 când avea doar opt zile, a spus că se temea de multă vreme că vor fi mai multe familii afectate și că regretată că nu a făcut mai mult.

Ea a spus: „Sunt foarte încrezătoare că ancheta va ajunge la cauza modului în care s-au desfășurat lucrurile și de ce acestea au mers atât de prost. Este îngrozitor faptul că tragedia noastră care ne-a schimbat viața a fost ceva atât de aproape de rutină”.

Conform Legii din 2007 privind omorul corporativ și omuciderea corporativă, un trust NHS poate fi vinovat de omor în cazul în care întreprinderile sunt gestionate sau organizate prin serviciile sale, cauzând moartea unui pacient și se ridică la „o încălcare gravă a unei datorii relevante de îngrijire datorată de organizație decedatul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Lucrătorii din Marea Britanie, alungați de Brexit și de carantină. Restaurantele încearcă să acopere lipsa de personal

VIDEO – Panică într-un avion care zbura din România la Londra. Călătorii au fost evacuați. Miros puternic de fum și combustibil