in , ,

Numărul morților de coronavirus în Marea Britanie a depășit 100. Școlile se închid de vineri

Școlile din Marea Britanie se închid începând de vineri, 20 martie, până la o notificare ulterioară, a anunțat în urmă cu câteva minute premierul britanic Boris Johnson, potrivit BBC. Totuși, instituțiile rămân deschise pentru copiii angajaților-cheie din lupta cu coronavirusul, cum ar fi personalul medical și celor nevoiași care au nevoie de mâncare.

Măsura vine după ce Scoția și Țara Galilor anunțaseră deja că vor închide școlile.

Școlile din Irlanda de Nord rămân deocamdată deschise, dar se pare că se vor închide și acestea începând de luni.

Închiderea școlilor vine în timp ce numărul deceselor cauzate de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 104, după ce NHS a anunțat că alte 32 de persoane au murit în Anglia.

Coronavirus în Marea Britanie: Numărul celor infectați a crescut cu 676 în 24 de ore. Se închid școlile în Scoția și Țara Galilor

Guvernul a anunțat și că intenționează să ca numărul de teste pentru Anglia să ajungă la 25.000 pe zi.

Cazurile confirmate în Marea Britanie au crescut miercuri, 18 martie, la 2.626, de la 1.950 marți. Au fost efectuate 56.221 de teste în Marea Britanie, pentru Covid-19, dintre care 53.595 au fost negative.


Boris Johnson a mulțumit profesorilor și personalului didactic din școli care vor avea grijă, în perioada care urmează, de copiii lucrătorilor-cheie din sistem, precum personalul NHS, și care, spune premierul, „vor fi o parte importantă a luptei „ împotriva coronavirusului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus în Marea Britanie: Numărul celor infectați a crescut cu 676 în 24 de ore. Se închid școlile în Scoția și Țara Galilor

Coronavirus în Marea Britanie: Evacuările celor care nu pot plăti chiria, interzise timp de trei luni