Menu
in

O alpaca adusă în Anglia, eutanasiată de autorități după mai muți ani de dispute juridice: „Tot timpul au plănuit să îl ucidă pe Geronimo”

O alpaca pe nume Geronimo, adusă în Marea Britanie din Noua Zeelandă a fost eutanasiată, după mai muți ani de dispute juridice.

Stăpâna animalului și mai mulți protestatari s-au reunit la ferma acesteia pentru a încerca să-i oprească pe cei de la Departamentul pentru Alimentație, Mediu și Afaceri Rurale să-l omoare pe Geronimo.

Lama a fost adusă în Anglia din Noua Zeelandă, în august 2017, de către Helen Macdonald. Animalul a fost testat de două ori pozitiv pentru tuberculoză bovină, scrie BBC.

Ulterior, autoritățile au solicitat printr-o decizie judecătorească eutanasierea lui Geronimo. De atunci, proprietara sa a cheltuit mii de lire sterline în instanță, încercând să îl salveze, dar de fiecare dată, cazul ei a fost respins. Helen Macdonald a insistat ca animalul să fie testat pentru a treia oară și acuză guvernul britanic că a falsificat rezultatele inițiale.

Brighton: `Ucigașul de pisici` își așteaptă sentința. Înjunghia animalele oamenilor și le lăsa pe pragurile caselor

Animalele din Marea Britanie devin „ființe cu drepturi”. Se interzice vânătoare de trofee

„Tot timpul au plănuit pur și simplu să îl ucidă pe Geronimo. Sunt absolut dezgustată de acest guvern. Ei știu foarte bine că acum patru ani l-au trădat și i-au semnat sentința, prin incompetență și intimidare. Testul a fost falsificat și nu are nicio valabilitate.”

Peste 140 de mii de oameni din întreaga lume au semnat o petiție adresată premierului Boris Johnson pentru a solicita grațierea animalului. Potrivit Departamentul pentru Alimentație, Mediu și Afaceri Rurale din Marea Britanie, tuberculoza bovină rămâne una dintre cele mai mari amenințări pentru comunitățile rurale din țară.

Oficialii susţin că dacă nu vor fi luate astfel de măsuri stricte, reputația industriei bovine și imaginea internațională a acesteia ar avea de suferit.


O alpaca adusă în Anglia, eutanasiată de autorități după mai muți ani de dispute juridice: „Tot timpul au plănuit să îl ucidă pe Geronimo”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version