in

O asistentă de 34 de ani s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus. Era îngrijorată că îi va infecta pe alții


O asistentă italiană de 34 de ani și-a luat singură viața după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus și era îngrijorată că va infecta alți oameni.

Daniela Trezzi lucra în prima line a luptei cu pandemia la un spital din Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia, scrie Daily Mail.

Federația Națională a Asistenților Medicali din Italia a confirmat moartea cadrului medical și și-a exprimat „durerea și consternarea” într-o declarație.

Federația a precizat că mulți lucrători medicali suferă de „stres puternic” din cauză că se tem că răspândesc virusul în timp ce încearcă să țină criza sub control.

Un episod similar s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Veneția, în baza acelorași motive, a mai dezvăluit federația.

CORONAVIRUS: ÎNCĂ 86 DE MORȚI ÎN MAREA BRITANIE. 21 de oameni au decedat într-un singur spital din Londra

Pandemia de coronavirus, când ne vom lua viaţa înapoi?

Directorul general al spitalului San Gerardo, Mario Alparone, a declarat că Daniela era bolnavă și stătea acasă încă din 10 martie și că „nu era sub supraveghere”.

Tragedia asistentei din Lombardia s-a produs în momentul în care numărul deceselor zilnice din Italia a crescut din nou pe 24 martie, cu 743 de noi victime înregistrate într-o singură zi.

Cu toate acestea, numărul de infecții totale a crescut cu doar opt procente – cel mai mic nivel de când Italia a înregistrat primul deces, la 21 februarie.

„Măsurile pe care le-am luat în urmă cu două săptămâni încep să aibă efect”, a declarat, pentru cotidianul La Repubblica, șeful serviciului de protecție civilă, Angelo Borrelli, înainte de apariția noilor cifre.

Autoritățile medicale au avertizat că este prea curând să spună dacă Italia este pe punctul de ajunge la vârful focarului.
Coronavirusul, mult mai contagios decât o gripă normală. Un infectat ar putea contamina alți 59.000 de oameni

Copil în carantină

Ce le spunem copiilor despre coronavirus. Sfaturi pentru a-i linişti