O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”

O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile”

O boala infecțioasă cronică este din ce în ce mai des întâlnită în Anglia, iar simptomele pot fi „ireversibile”, avertizează experții medicali.

Medicii din Regatul Unit au declanșat alarma cu privire la Donovanoza, o boală infecțioasă bacteriană cronică, emergentă în Anglia. Cazurile de Donovanoza (o infecție bacteriană transmisă prin contact care poate determina distrugerea pielii, cu excepția cazului în care este tratată), sunt în creștere.

Această boală afectează numai oamenii. În cele mai multe cazuri, infecția se transmite pe cale sexuală sau prin atingerea pielii. Răspândirea acestui tip de infecție este favorizată de condițiile climatice umede și de temperatura aerului înconjurător. Apariția și răspândirea granulomei venerice a bolii poate fi din cauza lipsei de igienă, precum și din cauza relațiilor sexuale ocazionale.

Boala vine din Africa și America de Sud

În etapa inițială a bolii apar papule, care se ridica deasupra suprafeței pielii și au dimensiunea unui bob de mazăre. În unele cazuri, boala se poate manifesta ptin umflături pe piele de diferite dimensiuni, care devin mai moi după apariția unui abces mic. În viitor, această umflare se desparte și se dezvoltă în ulcerație cu nuanță purpurie strălucitoare.

Există durere, apar granulații abundente cu margini ondulate sau de formă dințată. Unii experți consideră că susceptibilitatea individuală la această boală are un rol important.

Încă boală extrem de periculoasă a ajuns în Marea Britanie. S-au semnalat deja infecții cu variola maimuței, anunță ministrul Sănătății

Această boală găsește în mod normal în părți tropicale ale lumii, precum Africa și America de Sud. Dar cele mai recente statistici din Public Health England (PHE) arată că erau în creștere înainte de izbucnirea COVID-19.

Numărul total de cazuri raportate în toată țara a crescut de la 19, în 2016, la 30 în 2019. Chiar și în timpul pandemiei și al blocărilor aferente, au existat încă 18 cazuri în Anglia.

Doctorul Shree Datta, consultant obstetrician și ginecolog la Clinica MyHealthcare din Londra, a declarat: „Aceste cifre sugerează că Donovanosis – despre care se credea anterior că se limitează la locuri precum India, Brazilia și Noua Guinee – devine din ce în ce mai frecventă pe aceste țărmuri.

Pe lângă simptomele îngrozitoare, este important ca oamenii sa fie conștienți ca este un factor de risc cunoscut pentru transmiterea HIV.

Semnele Donovanozei

„Semnele timpurii sunt noduli în jurul organelor genitale sau ale anusului, care cresc în dimensiune și capătă un aspect roșu. Acestea se pot dezvolta în ulcere care, fără tratament, se pot infecta, ceea ce poate duce la durere și miros neplăcut. Este mai probabil să afecteze bărbații”, spun medicii.

Potrivit medicului, simptomele apar în mod normal în decurs de o lună de la contactul sexual cu o persoană infectată, deși un număr mic de persoane se pot infecta doar prin atingerea pielii celui infectat.

Datele PHE arată că Londra a avut cel mai mare număr de cazuri, cu 42 înregistrate atât la bărbați, cât și la femei în ultimii cinci ani. Aceasta a inclus o creștere de 19 cazuri în 2019. A urmat Yorkshire și Humber (14) și Sud-Est (11).

Cifra generală pentru cazurile din Anglia în perioada 2016-2020 a fost de 114 – spre deosebire de peste un milion de cazuri de Chlamydia și 266.000 de Gonoree. În 2018, o cerere privind libertatea de informare a arătat că o femeie cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani din Southport, Merseyside, a contractat Donovanosis în ultimele 12 luni.

Cum se tratează Donovanosa

Regimurile anti-microbiene multiple au fost eficiente; cu toate acestea, după cum observă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), doar un număr limitat de studii controlate au fost publicate.

„Tratamentul a fost raportat pentru a opri progresia leziunilor, iar vindecarea se desfășoară de obicei spre interior din marginile ulcerului”, explică CDC. Organismul de sănătate continuă: „Terapia prelungită este de obicei necesară pentru a permite granularea și reepitelializarea ulcerelor. Recidiva poate avea loc la șase la 18 luni după terapia aparent eficienta. Se tratează pe parcursul a trei săptămâni cu antibiotice”, scrie Daily Express.


…O boala infecțioasă cu transmitere sexuală câștigă teren în Anglia. Simptomele pot fi „ireversibile” …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

A murit fostul secretar de stat american Colin Powell, răpus de Covid

noua mutatie virus UK

PERICOL: O nouă mutație a virusului se răspândește RAPID în Marea Britanie