in

O femeie din Bârlad a dus un tânăr cu handicap la cerșit, în Anglia. Expulzată în Marea Britanie pentru a fi judecată

Judecătorii ieșeni au trimis în Marea Britanie o femeie de etnie romă, originară din Bârlad, acuzată de trafic de carne vie.Diamanta Brătianu poate fi una dintre primele persoane condamnate potrivit unei legi intrate în vigoare în 2015 în Marea Britanie, care pedepsește cu închisoare pe viață traficanții de persoane.

Diamanta a fost ridicată de la domiciliul său din Bârlad, în urmă cu câteva zile, după ce pe numele ei a fost emis un mandat de arestare de către autoritățile din Nottingham, scrie Ziarul de Iași.

Concret, femeia este acuzată că, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, a racolat un tânăr cu handicap, pe care l-a dus în Anglia și l-a fi determinat să cerșească.

Femeia a spus că îl recunoaște pe tânăr, însă a precizat în fața procurorilor că s-ar fi ocupat de el ca de propriul copil, fără a-l obliga în vreun fel să cerșească.

De altfel, Diamanta Brătianu a locuit alături de cele trei fiice minore de-ale sale la Nottingham, existând suspiciunea că și copilele sale ar fi cerșit pe străzile de acolo. În fața judecătorilor, femeia a fost de acord să meargă în Anglia pentru a fi anchetată.
Coșmarul unei românce sclavă sexuală în UK, subiect de film la BBC

Artistul moldovean de hip-hop Mani vine la Londra cu versurile sale protest