in

O grupare de „traficanți sexuali” din România, destructurată în Marea Britanie. 29 de femei salvate din mâinile proxeneților


Poliția britanică a arestat 17 persoane, în urma unei operațiuni care a vizat destructurarea unei rețele internaționale de trafic de carne vie, informează The Evening Standard.

Au fost efectuate raiduri în 16 orașe din Marea Britanie, echipa britanică de intervenție fiind sprijinită în această operațiune de Poliția Română.

Polițiștii au descoperit 29 de presupuse victime, după ce au destructurat rețeaua de români acuzați că aduceau femei în Marea Britanie pentru prostituție.

17 persoane (14 bărbați și trei femei), cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani, au fost arestate sub suspiciune de sclavie, prostituție, acuzații legate de droguri și posesia unei arme cu șocuri electrice. Un alt bărbat care ar fi implicat în acest caz a fost arestat la Constanța.

Victimele sunt femei între 20 și 40 de ani. Ele au fost salvate și transportate într-un centru special.

Operațiunea a presupus cooperarea a numeroase instituții: procuratura britanică, poliția și procuratura română, ambasada României, Europol și Eurojust.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a lăudat operațiunea comună.

Un purtător de cuvânt al poliției române din Marea Britanie a declarat: „Operațiunea de astăzi este un alt exemplu de excelentă cooperare bilaterală. Operațiunea a fost organizată simultan în ambele țări, într-o coordonare perfectă. Polițiștii români care lucrează umăr la umăr cu partenerii noștri britanici sunt o mare realizare, o dovadă a sprijinului nostru reciproc permanent și a unei mari recompense profesionale. Poliția română se angajează să își continue eforturile în combaterea tuturor formelor de criminalitate împreună cu Poliția Metropolitană.”

„Operațiunea de astăzi a inclus 16 adrese din Londra și 4 din România, iar scopul a fost distrugerea rețelei de crimă organizată și salvarea victimelor”, a declarat inspectorul de poliție Richard McDonagh.

Muncă forțată, exploatare și trafic de persoane. Periculoșii frați Lupu au ajuns după gratii în Marea Britanie
Un traficant a trimis valiza cu droguri din Anglia cu microbuzul, iar el a luat avionul spre România

A crezut că face o afacere, și-a luat tablă din România pentru casa din Anglia: «Tabla aia nu poți să o pui nici măcar la un WC»