in

O menajeră româncă și fiul ei, arestați pentru mega-jaful de 60 milioane de euro de la Londra

O româncă și fiul ei au fost puși sub acuzare pentru conspirație în vederea săvârșirii unui furt de bijuterii în valoare totală de 60 de milioane de euro din locuința londoneză a prezentatoarei de televiziune Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul șef al Formula 1.

Locuința Tamarei Ecclestone se află foarte aproape de reședința oficială a prințului William al Marii Britanii, palatul Kensington, și de sediile mai multor ambasade, printre care și ambasada României.

Locuința Tamarei Ecclestone se află foarte aproape de ambasada României

Maria Mester, în vârstă de 47 de ani, menajeră în Italia, și fiul ei, Emil-Bogdan Savastru, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Tower Hamlets, estul Londrei, au fost puși sub acuzare sâmbătă, la o instanță din Westminster.

Maria Mester, care lucrează ca femeie de serviciu, a fost arestată vineri pe Aeroportul Stansted, la sosirea din Italia, iar Savastru a fost reţinut pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Poliţia londoneză a mai arestat săptămâna aceasta două persoane suspecte în acest caz, care însă sunt cercetate în stare de libertate.

Mester şi Savastru au rămas în spatele gratiilor şi vor apărea în faţa instanţei pentru a fi judecați pe 28 februarie.


În momentul arestării Maria Mester purta cerceii furați

Jaful a avut loc pe 13 decembrie. Tamara Ecclestone, care locuiește în Hyde Park, Londra, cu soțul ei, omul de afaceri Jay Rutland, și fiica lor în vârstă de cinci ani, Sofia, părăsise Marea Britanie, pentru vacanța de Crăciun, cu doar câteva ore înainte de jaf.

Hoții ar fi intrat prin grădină și apoi prin dormitor și au furat o colecție prețioasă de bijuterii, printre care și un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro.

În vârstă de 35 de ani, Tamara Ecclestone este fiica lui Bernie Ecclestone cu a doua sa soție – din perioada 1985-2009 -, fostul model Slavica Radić, scrie stiripesurse.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul de Externe, mesaj calmant pentru românii din Marea Britanie: ”Nu vă fie frică, nu se schimbă absolut nimic pentru voi”

Teroare contra străinilor după Brexit: „Nu mai tolerăm decât limba engleză. Aţi infectat această insulă“