O nouă tabără de romi, desființată în Franța

Poliţia franceză a derulat marţi o nouă operaţiune de expulzare a circa 100 de romi dintr-o tabără unde se instalaseră de câteva luni, la periferia oraşului Lyon, potrivit unor activişti şi unei surse oficiale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia franceză desfiinţase deja luni dimineaţă o tabără ocupată de peste 70 de romi la Evry, în regiunea pariziană, oraş condus până în iunie de ministrul de interne Manuel Valls.Operaţiunea de expulzare de marţi, care a avut loc pe un teren privat la Saint-Priest, are la bază o decizie a justiţiei, conform prefecturii, care a precizat că pe acel teren se aflau 121 de persoane – 74 de adulţi şi 47 de minori.

Potrivit lui Gilberte Renard, militantă a unui colectiv de sprijin al copiilor persoanelor evacuate din locuinţele ocupate ilegal şi membră a Ligii pentru Drepturile Omului (LDH), la faţa locului au avut loc controale de identitate, iar numeroase maşini de poliţie au fost oprite la marginile vastului teren. Gilberte Renard a precizat că aceste familii care numără ‘numeroşi copii şi nou-născuţi’ s-au regrupat pe acest teren de câteva luni, după ce au fost deja expulzate din diferite alte locuri.

Mai multe tabere de romi au fost evacuate în ultimele săptămâni de poliţie în Franţa, provocând proteste ale reprezentanţilor romilor, ale unor diverse asociaţii şi ale unei părţi a stângii.

Franța slăbește dispozitivul care limitează accesul romilor pe piața muncii

Guvernul socialist a anunţat totodată săptămâna trecută continuarea operaţiunilor de desfiinţare a taberelor ilegale atunci când sunt decise de justiţie sau ‘pentru a pune capăt unei situaţii de pericol sau risc sanitare imediat’.

Executivul de la Paris a decis în acelaşi tip miercurea trecută relaxarea condiţiilor de angajare pentru romii din Franţa, proveniţi în cea mai mare parte din România şi Bulgaria.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu s-a reinstalat la Cotroceni

TVR se restructurează. 980 de angajați vor fi concediați