O nouă tulpină COVID amenință Anglia. Ar putea fi mai infecțioasă și rezistentă la vaccinuri

O nouă tulpină COVID detectată în Africa de Sud a fost descoperită deja în Anglia, iar oamenii de știință avertizează că este „cea mai mutantă variantă de până acum”

Această variantă „ar putea fi mai infecțioasă” decât alte mutații și ar avea potențialul de a „rezista vaccinurilor”, spun oamenii de știință, citați de Daily Mail.

Tulpina C.1.2, care este legată de „transmisibilitatea crescută”, este o mutație a virusului original descoperit în Wuhan, au declarat experții de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud și de la Platforma KwaZulu-Natal pentru Inovare și Secvențiere.

Virusul a fost identificat pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud în luna mai și de atunci a fost găsit în Anglia, China, Republica Democrată Congo, Mauritius, Noua Zeelandă, Portugalia și Elveția.

În studiul lor, oamenii de știință au descoperit tulpina, care coboară din tulpina C.1 care a fost observată pentru prima dată în mijlocul primului val al pandemiei și are o rată de mutație de aproximativ 41,8 mutații pe an.

Această rată este aproape dublă față de rata actuală de mutație globală observată în orice altă variantă îngrijorătoare până acum.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, 14 mutații în aproape 50% din variantele care au o secvență C.1.2.

Marea Britanie, atacată de A DOUA MUTAȚIE a coronavirusului, și mai agresivă, provenită din Africa de Sud

În raportul lor, care a fost publicat în revista Nature, oamenii de știință au spus: „Descriem și caracterizăm o descendență SARS-CoV-2 recent identificată cu mai multe mutații vârf care probabil ar fi apărut într-o zonă metropolitană importantă din Africa de Sud după primul val al epidemiei și apoi să se fi răspândit în mai multe locații din două provincii învecinate.”

La începutul acestei luni, un raport publicat de Public Health England arăta că tulpina C.1.2 se numără printre zece variante monitorizate de oamenii de știință din Marea Britanie.

În aprilie, oamenii de știință au descoperit că o altă tulpină sud-africană – numită B.1.351 – avea potențialul de a „trece” de vaccinul Pfizer.

Public Health England a insistat că nu există dovezi că această nouă variantă este mai mortală decât Delta, care reprezintă acum 99% din toate cazurile din Marea Britanie.

Și, de asemenea, au spus că nu există dovezi că tulpina face ca oricare dintre vaccinurile din prezent să fie mai puțin eficace.


O nouă tulpină COVID amenință Anglia. Ar putea fi mai infecțioasă și rezistentă la vaccinuri…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

patroni britanici disperați

Patronii britanici, disperați din cauza lipsei forței de muncă. Cer modificarea legilor Brexit

mii de români pot rămâne fără locuri de muncă

Brexit: Mii de români riscă să rămână fără locuri de muncă și asigurări de sănătate în Marea Britanie